Brodska oprema i sustavi > Elektronika na brodu

Neispravan B&G senzor nov iz kutije

(1/1)

dmeter:
Ako imate vrimena pomozite mi malo i komentirajte garanciju drž vodu dok majstori ne odu tipa na youtube videu

Tipa
Thanks, I know which instruments to avoid. Better give a little more money to the company who respects the customer.

ili

Now imagine after 10 years on the boat.

sottoventin:
Slučajno sam naišao na ovaj post, pa iako ga je vrijeme "pregazilo" dati ću ogovor na problem, možda pomogne nekom drugom.

Dakle, problem je što DST sonda ne očitava dubinu ako se po prvi put testira na stolu ili ti je brod na suhome. Znači, dok DST ne očitava dubinu, sistem u opće ne prepoznaje da je sonda spojena. Zašto - nemam točan odgovor. Međutim imam riješenje : stavi brod u more i ponovno pokreni autoselect funkciju u "settings-u" , i sve će ti raditi kako treba.

Drugi problemčić :  dok instrument nema brzinu plovila, ne može izračunati stvarni vjetar, pa zato na videu na wind ekranu pokazuje samo prividni vjetar ( kut i brzinu ), odnosno ispada da ne radi ni vjetrulja kako treba

dmeter:

--- Quote from: sottoventin on December 06, 2020, 08:10:28 PM ---Slučajno sam naišao na ovaj post, pa iako ga je vrijeme "pregazilo" dati ću ogovor na problem, možda pomogne nekom drugom.

Dakle, problem je što DST sonda ne očitava dubinu ako se po prvi put testira na stolu ili ti je brod na suhome. Znači, dok DST ne očitava dubinu, sistem u opće ne prepoznaje da je sonda spojena. Zašto - nemam točan odgovor. Međutim imam riješenje : stavi brod u more i ponovno pokreni autoselect funkciju u "settings-u" , i sve će ti raditi kako treba.

Drugi problemčić :  dok instrument nema brzinu plovila, ne može izračunati stvarni vjetar, pa zato na videu na wind ekranu pokazuje samo prividni vjetar ( kut i brzinu ), odnosno ispada da ne radi ni vjetrulja kako treba

--- End quote ---
Da ali kad je na suhome DST 800 mora učiniti tihi klick, airmar proizvođač je obečao da će to staviti u novo upustvo. zamjenski kad je došao učinija je klick i tada je ugrađen. probao sam i u kanti vode ali triba bačva i najmanje 0.8-1 m dubine.
A nisam ni ja od jučer tako da gore informaciju ne radi na suhome isti video sam napravija na stolu kokpita a sonda je bila uronjena u more na stiroporu a ispod je oko 5+ m dubine mora. Ali taj video je išao Navicu u USA(ne norveška)

Navigation

[0] Message Index

Go to full version