Slane tehnike > Ponašanje na moru

Komentar kapetana na vještačenje nesreće T. Horvatinčića

(1/6) > >>

Mala od portala:

Dragi forumaši, Nautica Portal je ljubaznošću Udruge pomorskih kapetana Split dobio kompletno izvješće sa okruglog stola održanog u Splitu prošloga tjedna, na kojem su iskusni kapetani duge plovidbe izrekli niz komentara na vještačenje i nadvještačenje pomorske nesreće Tomislava Horvatinčića u kolovozu 2011. kod Rogoznice. Komentari su popraćeni nizom skica i argumenata koji demantiraju navode iz oba vještačenja, ali i otvorenim pozivom vještacima da obojica povuku svoja vještačenja jer su ti dokumenti, kako su rekli, "sramota za struku".
Koga od vas zanima ova problematika, pročitajte više na:

http://www.nautica-portal.com/index.php/nautica-portal-com/vijesti/1949-kapetani-vjestaci-povucite-svoja-lazna-i-prevarna-vjestacenja

pelig:
Što reći, nego čestitati gospodi kapetanima! Svojom akcijom su pored stručnog znanja pokazali visok moral i želju da mijenjaju kriminal i korupciju u našem društvu. Nažalost većina drugih članova našeg društva sklona je isto tolerirati uz poneku pošalicu ili zaključak "pa svi su isti"!

Leo:
Sve je to lipo i dobro ali..
Ali..

Moram priznat da je stručnoprijateljski savjet da "povuku vještačenja" jako plemenit, ali kako je teško zamislit da se radi o zabuni, slučajnoj grešci i sl.. zar ne bi bilo bolje, pravednije civiliziranije da na stručnoj osnovi podnesu prijavu/tužbu protiv takvog vještačenja.

Nisam pravnik pa možda lupetam ali ukoliko nema smisla posebna tužba zašto svoje zaključke (a koji očigledno iamju i teoretsku i praktičnu težinu zbog neosporne stručnosti) ne stave na uslugu odvjetnicima oštećenika ?

hidrotherapy:
Leo,
u potpunosti se slažem s tobom.
Pozivati te vještake na moral nema nikakvog smisla jer da u njima ima barem malo morala, nebi takvo vještačenje ni objavljivali.

more:
Nisam pravnik pa možda lupetam ali ukoliko nema smisla posebna tužba zašto svoje zaključke (a koji očigledno iamju i teoretsku i praktičnu težinu zbog neosporne stručnosti) ne stave na uslugu odvjetnicima oštećenika?

 Čemu na usluzi odvjetnicima oštećenika kada je Horvatinčić proglašen krivim, i to je njima možda dovoljno da ostvare traženu odštetu. Druga stvar je onaj drugi dio presude koji se odnosi na kaznu. To je ipak naša interna stvar. Mi takve prekršaje i ubijstva toleriramo kao i arapi koji toleriraju kamenovanje i slično. Ja bi predložio da svoje zaključke dostave našem Mostu koji se zakleo da će iskorjeniti nepravdu i kriminal u našem Društvu. Evo mu prilike da se proslavi! 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version