Škola jedrenja za neznalice > Brodska oprema

Suha odjeća

<< < (3/7) > >>

Damir s:
Super ideja dmeter , moram kupiti naocale za skijanje jer nisam skijao 35 godina  tako da ne znam vise ni gdje su a i dai ih nadjem lastika i gume bi bile gotove.

estan:
Ovo s maskom je  :hello2: :hello2: :icon_salut: :icon_thumright: :icon_thumright: :occasion14:
Ja sam po olujnoj buri plovio s šugamanom oko nosa i usta, ali kad sam uplovio u lučicu Zenta u Splitu, oči su me strašno bolile. Najgore, što sam ujutro morao voziti do Dubrovnika i nazad, po istoj toj buri, sa suncem u šofer-šajbu, po kojoj je često bilo kristala soli. Da sam se sjetio staviti masku, a dvije su bile u jedrilici i to odmah do ulaza u kabinu s desne strane, taj problem s očima bio bi rješen.

Leo:

--- Quote from: dmeter on October 15, 2015, 05:41:27 PM ---
daj sjeti se modela koje si uzeja i da si zadovoljan

--- End quote ---

evo što sam ja koristio/i koristim - otprilike jer se modeli mijenjaju
http://www.decathlon.de/segeljacke-offshoroa-herren-id_8319501.html    - 100€

http://www.decathlon.de/latzhose-offshoroa-herren-id_8319502.html - 85€

http://www.decathlon.de/segel-gummistiefel-b100-erwachsene-id_8176248.html -20€

evo ako baš hočeš bolje čizme (ja ih nemam)
http://www.decathlon.de/segel-stiefel-ozean-900-herren-id_8172611.html - 140€

a u zg dekatlonu sam ponovo kupio i cipele, izvrsno drže , brzo se suše i ugodne za nošenje a cijena :D
http://www.decathlon.hr/plava-nauticka-muska-cipela-clipper-id_8205833.html - 300 kuna!, napomena brojevi su dosta veliki, gledajte broj/dva manje od onog što obično nosite


Damir s:
Hi Leo
Imamo sve to isto kao i ti i boje su iste samo nemamo cizme a cipele su nam druge boje. Ali kada te voda poljeva tjedan dana mislim da nije bas za neko duze putovanje u losim uvjetima. Boje su super primjecuje se jakna iz daljine i ne propuse ju jaki vjetar lice se da dobro zatvoriti. Cijena je prihvatljiva.

Leo:
Gle...
Nisam blesav da mislim da odijelo koje košta ukupno manje od 200€ ima sve karakteristike kao odijelo koje košta deset puta više..  :O0:

Ali u zadnje vrijeme vrlo lako se zaboravlja tema...

E pa u sklopu teme sam napisao koje odijelo imam, koliko ga koristim, koliko me koštalo i kako sam zadovoljan..

Kad se budem ako se ikada budem micao iz ove bare jadranske onda ću razmišljati o grijačima za ruke, noge i ostale ekstremitete..
A u sadašnjim uvjetima smatram da mi je nepotrebno potrošiti više .

U uvjetima u kojima jedrim smatram da je ocjena efikasnosti i upotrebljivosti moje opreme na skali od 1-10 recimo 9, zašto 9 zato jer uvijek smatram da nešto može biti bolje, svrsishodnije i više meni prilagođeno. A cijenu ocjenjujem sa 10.

Ima još jedan detalj, kako rijetko jedrim "za onako, samo za izać" već uglavnom jedrim na regatama ili rijetkim transferima broda za regatu a inaće sam uglavno na provi oprema/odijelo mi je izloženo habanju i oštečenjima pa je to još jedan razlog zašto  (a ipak je ovo zapravo rekreativno jedrenje) ne želim imat skupu (sigurno bolju) opremu.

Mali OT ista stvar je i s foto aparatom . . . koliko ih ima super ultra skupe dslr aparate (bolje, kvalitetniji objektivi, bolja rezolucija, bolji senzor...) pa ih ne nose ili ne koriste na brodu zato jer ih je (opravdano) strah . . .  e a moji svi aparati su uvijek (skoro uvijek.. ponekad su uvjeti takvi da ipak idu u kabinu)  kod mene i kad idem na provu, istina dobar dio kad vide moj aparat odmahnu rukom.... Dakle ne postoji
idealno samo stvar izbora i odluke što su prioriteti.

Još jedan mali OT ali više vezan za temu
Nije stvar samo u zaštitnom odijelu i čizmama
Jako bitna je i roba koja se nosi ispod..
Otkrivam toplu vodu ali, posebice u zimskom periodu, jedino rješenje za ostati suh (ili bolje reći ne previše mokar :toothy9: ) je poliesterska roba ili eventualno posebno obrađena roba od merino vune.
Sve ostalo "pije vodu" doslovce...
Pamučna roba je istina ugodnija ali dovoljno se malo oznojiti u manovrama i posliej si stalno mokar, sintetika/poliester se vlaži ali se ne moči/upija pa se i brže osuši ili barem manje hladi.
Za zimu sva roba na bazi flisa/paila a ljeti materijali koji imaju hladeći efekt...izvrsna stvar.

I ovdje ću na zgražanje mnogih uz uobičajene športske trgovine navvesti jedan meni odličan izvor i superspeciajliziranu trgovinu za sportsku opremu (planina i more, naime što se tiće odjeće koristim iste stvari)
To su kratkotrajne ponude u Lidlu...  :sunny: tamo naravno treba dobro gledati jer ima doslovce svačega.. od izvrsnih stvari do potpunog smeća, eli sa majicama, dugim i kratkim rukavima i ljetne i zimske sam prezadovoljan a koštale su manje od polovice cijene sličnih materijala poznatijih tvrtki.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version