Škola jedrenja za neznalice > Brodska oprema

Boom stoper

<< < (2/3) > >>

hidrotherapy:
Evo kratki test boom preventera u režiji Yachting world-a i Pip Haire.dmeter:

--- Quote from: Damir s on August 27, 2015, 08:18:48 PM ---Mislio sam ga ja sam napraviti kada sam ga imao u rukama i kako je jednostavno , imam i tokarski stroj u magazinu ali jednostavno nemam vremena za tako nesto imam previse svoga posla. Treba ti aluminijki profil od 250 mm cca Al ploca 5 mm malo zice i par vida. Mogao bi to netko raditi ali bojim se da je to patentirano zato i je tako skupo. Ali sto je ta cijena, kada te negdje na otvorenom moru lupi boom po glavi i zavrsis u moru ili ti razbije glavu koliko nas imalo je cvoruge po glavi a nama je boom kada idem na provu i stanem na klupu taman u visini cela i kada nosim kapu ne vidim ga ali sam ga ja i supruga osjetili. Naljepio sam jednu debelu spuzvu ali isto boli kad te lupi. A kako mislimo vratiti se u Hrvatsku morem odlucili smo ga nabaviti jer kad ti se dogodi nesreca dao bi sve ali je kasno.

Evo tu je stranica od Waldera.
 http://www.boom-brake-walder.com/

--- End quote ---
evo recimo kupi se ovo za dijelić cijene
http://www.trailspace.com/gear/bluewater-ropes/rescue-8/   2200 kg

Damir s:
Znam ja sto zelim i to kupujem bavio sam se dugo godina alpinizmom i spiljarstvom tako da sto se tice konopa cvorova i sigurnosti znam dosta proveo sam na moru cca 25 godina i bez nezgoda (jos sam ziv). Jednostavno sa Walderom imam punu kontrolu nad boomom i to je ono sto sam zelio a na kraju supruga je to platila samo da ne ostane mlada udovica (ja narucujem ona placa) i ona je vlasnik pola LUCKYA.

dmeter:
jednostavnije,jeftinije,ljepše,pouzdanije,atestiranije,riješenje
9 dolara 2000 kg atestirano izdrži x3 sigurnosni faktor


ima ih rescue 8 ako neko ima jedrilicu od 50 stopa 5000 kg 15000 kg prekid ali tada su 25-30$

zašto obožavam bavarije jedrilice,najbolje riješenje je uvijek najednostavnije riješenje.praktićna jednostavnost je vrlina .
Šta si ti kupija ja te ne osuđujem,hvalim,kudim.tvoji novci tvoje zadovoljstvo,tvoj problem.
ja sad pišem ako nekoga drugoga zanima,ova alpinistička oprema je jeftina,jednostavna atestirana i stvarno može usporiti sile velikim rasponim brzina.
20 kn sile je sasvim dovoljno jer prije ćete iščupati ogradu nego šta puknu ovi preventeri napravljeni od penjačke opreme. inaće će vam i stoperi prije popustiti

dmeter:
sidimo rano ujutro u cik zore oko podne u kafiću na rivi ja i prijatelji i čakulamo i dolazi nam prijatelji iz amerike i kaže šta sidimo šta ne idemo vatati ribe(vodili ga jučer na lignje uvatili oko 20 komada i išli doma ranije)pitamo ga mi zašto a on nam kaže da uvatimo puno riba i to prodamo strancima,mi pitamo zašto a on kaže pa onda kupimo veći brod i vatamo još više riba,mi pitamo zašto a on nam kaže tako 20-30 godina i kupimo više brodova a mi kažemo zašto,a on nam kaže pa kad odemo u penziju ne moramo ništa raditi nego siditi na rivi i piti kavu a renta ide.a mi mu kažemo i ovako mi sidimo na rivi i pijemo kavu,2 ručka i 2 večere ne možemo poist jer bi tada bili debeli kao i on.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version