materijal za roll genovu, 130%

Autor nauta, Veljača 18, 2014, 09:26:09 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

nauta

Cijenjeni jedrilicari/ke, molim vas da za jedrilicu od 10m preporucite materijal za roll genovu (cruising/racing izvedba, ma koliko to bilo /ne/pomirljivo; materijal nesto bolji od dakrona, cijena do 50EUR/m2). Genova bi se narucivala u HR. Unaprijed zahvaljujem na odzivu/komentarima i sve vas pozdravljam. :wave:

Poruka moderatoru foruma: Ukoliko ovaj topic ne spada ovdje, molim da se premjesti na primjerenije mjesto na forumu.
nauta, nautae, femininum

more

hrvoje

Osim ako ne planiras puno jedriti regate ne isplati ti se uzimat nista osim dakrona
Svi drugi materijali su ljepljeni na neki nacin i nece trajat kao dakron pogotov ako korists roll a pretpostavlajm da da s obzirom da je cruising
Radije daj da ti naprave triradijalnu dakronsku genovu s letvicama dok se ne odlucis za pravo regatno jedro ako ti treba

hidrotherapy

A gdje ti je brod? Nije zgoreg da jedrar i jedrilica budu blizu ako nije baš sve 100%. 

nauta

Citat: more  u Veljača 18, 2014, 10:42:08 PRIJEPODNE
To najbolje znaju jedrari!
Vjerujem da znaju, ali su prilicno subjektivni (bazirani na materijalu koji im je trenutno raspoloziv).
U jednoj od ponuda, jedan jedrar navodi svojstva materijala koja su gotovo potpuno oprecna onima koje je naveo drugi jedrar za isti materijal (krutost, trajnost, cijena). Ovo prvo dvoje mi je posebno vazno jer se radi o roll genovi iako pomalo regatavamo, onako de Cubertinovski.
nauta, nautae, femininum

nauta

Citat: hidrotherapy  u Veljača 18, 2014, 05:13:02 POSLIJEPODNE
A gdje ti je brod? Nije zgoreg da jedrar i jedrilica budu blizu ako nije baš sve 100%.
Na Krku.
nauta, nautae, femininum

hidrotherapy

Za Rijeku i Krk ne znam, ali u Puli ti mogu preporu?iti Sebel. Koliko znam oni idu na montaže i po Kvarneru, a kvaliteta je neupitna. Jedino, nisu najjeftiniji.

more

Živim u RI i moju roll?enovu pretprošle godine je izradio Grego koji ima firmu ULLMAN. Jedrariju ima u Urinju a on stanuje na Krku. Kvaliteta je dobra a i cijena je bila konkurentna (tri ponude). Pazi, zimi su cijene niže!