Author Topic: Outremer 45  (Read 8705 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hidrotherapy

• Global Moderator
  • Komodor
Outremer 45
« on: February 04, 2015, 04:40:59 PM »
Prije par mjeseci Outremer je predstavio novi model 45.
Inače, stara 45 je najprodavaniji model Outremer catamarana. Veliki broj ih je oplovio svijet. Slove kao sigurni, pouzdani i brzi. Ako gledamo luksuz, onda nisu baš u vrhu, ali ako gledamo maritimne sposobnosti, onda predstavljaju sam vrh obiteljskih krstaša.
Za razliku od starog modela, ovdje su kao opcija ponuđeni daggerboardi( podizne kobilice), što još poboljšava ponašanje na moru, kako u plovidbi tako kod akoštavanja.
Ono što mi se jako sviđa je da ima dva kola kormila i dvije argole kojima se upravlja iz fotelja. Voziti brod od 14m s argolom je poseban doživljaj uz puno veći osjećaj nego s bilo kojim kolom kormila.
Što se unutrašnjosti tiče, tu nema neke revolucije. Sve je manje-više u standardnim dizajnerskim rješenjima, ali kao što sam već rekao, ne kupuju se Outremeri radi luksuza, što nikako ne znači da su spartanci. Ima sve što treba.
Sretnici koji ga kupe morat će se jadni navikavati na visoke prosječne brzine( cca 15 čv).
Na kraju i cijena. Lijepo opremljen dođe cca 500.000 eur-a.

« Last Edit: February 04, 2015, 04:42:55 PM by hidrotherapy »

Offline ziga8

• Mali od palube
  • *
Re: Outremer 45
« Reply #1 on: February 05, 2015, 02:17:00 PM »
Izgleda dobar i performanse čini se odličan:) Ne poznajem baš jedrilici s kojom možeš postići 19kn tako "lako" i stabilno, super brod!

A i cijena čini se ok, idealan za oploviti svijet i slično.

Offline hidrotherapy

• Global Moderator
  • Komodor
« Reply #2 on: February 05, 2015, 09:37:29 PM »
Meni je ovaj katamaran jedan od glavnih kandidata za budućnost.

Offline dmeter

• Kontra-admiral
« Reply #3 on: June 11, 2015, 04:42:23 PM »
Meni je ovaj katamaran jedan od glavnih kandidata za budućnost.
Meni je poslovni partner imao 4 komada u čarteru i uspio ih je prodati nakon 5 godina eksploatacije i bio je na gubitku oko 500000 +- prije + €.Iako ne znaći da je danas ista situacija na tržištu.Sad je li ušao u minus zbog održavanja ili nečega drugog ne znam.