e pa to traženje škole jedrenja za odrasle mi je smiješno. Ja da neznam ovo malo jedrenja. vjerovatno bi zagnjavio nekoga tko zna, da mi objasni u par dana preko zime. još bi skupio par ljudi i nek napravi to kako treba. kad sam ja išao u školu jedrenja, prvi mjesec smo samo radili teoriju. upoznavanje sa dijelovima barke, čvorovi, ne samo znati ih napamet vezati, nego i gdje se koji koristi. a onda fizika jedrenja, da ti je jasno zašto barka ide i kako se trimaju jedra. Tek onda u barku. Danas svi rade škole jedrenja za odrasle tako da te strpa na barku i onda kaže, sad digni ovo, sada ono i tako ti sjediš prvih 10 puta a da ti nije ništa jasno. Ljudi nebi vjerovali da preko zime mogu naučiti, na kraju (kopnu), toliko dobro jedriti, da kad na ljeto nakon tri treninga na barci mogu samostalno odjedriti regatu i biti u prvoj polovini natjecatelja. Sve što treba znati o jedrenju se u pravilu ući na kraju. A na barci se samo stječe iskustvo u nepredviđenim situacijama. I onaj tko ne analizira svoje svako jedrenje na barci, kao da nije ni bio tada. Ono najbitnije, ako nemaš nikoga tko će ti se posvetiti i naučiti. Odeš na tečaj za klince, tamo bi se trebale učiti osnove, ali vidim da moje klince su strpali u optimista, a usput nešto na kraju objasne, to nije nikakva škola, nego nešto što bi rekli, "mora se odraditi" zbog novaca iz opčine.