Author Topic: "zabranjeno pušenje" - čini mi se da pušimo i na domaćem terenu  (Read 15916 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dmeter

• Kontra-admiral
Re: "zabranjeno pušenje" - čini mi se da pušimo i na domaćem terenu
« Reply #10 on: July 28, 2016, 05:57:12 AM »
Gliseraši. sad ste najebali,već do sada sam na novu aplikaciju od ministarstva prometa prijavija oko 10 glisera za preblizu glisiranje obali,nema veze šta su otoci nenasaeljeni ali je zabranjeno glisiranje na 300 metara od obale. na kraju sezone ću pojedinačno provjeriti moje prijave i jesu li napisane kazne.Tako da savjetujem i ostalim prijavite budale.

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #11 on: July 29, 2016, 07:35:41 PM »
...dok dobijes odstetu i ako je dobijes biti ces starac jes brzina sudovanja je strasna...
Iz iskustva; treba se u mladosti štedjeti za stare dane, ako ne misliš sam, ono se brine sudstvo. U starosti trebaš puno više nego za "griješnog" vremena.
:icon_joker:
« Last Edit: July 29, 2016, 08:22:50 PM by Strici »
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

Offline jazavac

• Admiral
    • servis Frigomehaničar
« Reply #12 on: August 15, 2016, 07:41:24 PM »
Uspio sam nakon dugo vremena  pola vikenda provesti na moru, tj. subotu popodne, noćenje na Unijama, i nedjelja cijeli dan jedrenje sa kasnim povratkom na vez.
Na ulazu u valu gdje smo noćili, jedan od najvećih brodova, talijanski oldtimer,  ni pod razno nebi upalio jarbolno svjetlo. Mislio sam da takve brodove ne voze moroni, ali sam se prevario. Oko 10 sati po mrklom mraku (malo je svjetlio nedorasli Mjesec) u valu ulazi jedrilica od svojih 16-18 m i gura se ravno u mandrać u kojem se ni ja nisam usudio sidriti sa svojih 8,5m, prije zalaska. Naravno galama i tjeranje dotičnog iz gužve sa više  brodova, koja se čula skroz do nas, da bi usidrio  nedaleko nas na ulazu u valu. Prognoza stabilno vrijeme pa sve pet, ali što da je u điru neverin...
Dok smo jedrili, pokušavali smo vući panulu, ali smo non stop bili na meti nadobudnih gliseraša, a nisu nas zanemarili ni kad smo odustali od panule. Valjda im je glisiranje prema jedrilici uz izbjegavanje sudara i prolazak po provi ili krmi na koji metar neophodno za liječenje vlastitog ega  :angry4:. Najviše me zabavljaju  začuđene, nevine face kad im u prolasku pokažeš srednji prst. Kao, čemu to...Eto bježim na more da se riješim stresa, a ono nakupim ga još više zbog raznoraznih  umobolnika  :dontknow:
Za dvadeset godina, biti ćeš više razočaran s onim što nisi napravio od onoga što jesi napravio. Zato otpusti konope. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati vjetar u svoja jedra. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.– MARK TWAIN

Offline jazavac

• Admiral
    • servis Frigomehaničar
« Reply #13 on: August 16, 2016, 12:51:32 AM »
Jedan od...

Za dvadeset godina, biti ćeš više razočaran s onim što nisi napravio od onoga što jesi napravio. Zato otpusti konope. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati vjetar u svoja jedra. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.– MARK TWAIN

Offline Damir s

• Admiral
« Reply #14 on: August 16, 2016, 08:59:04 AM »
Nije samo u Hrvatskoj
Evo jucer je u Blankeberge (Belgija) jedan divljak sa jetski porazbijao 5-6 barki u luci kada je divljajuci pao sa jeta u punoj brzini a nije imao sigurnosnu vezicu da ako padnes iskljuci se i motor prestaje raditi (valjda mu je ta vezica bila preskupa).
Uglavnom sada je uhvatio BINGO morati ce platiti svu prouzrocenu stetu nasalu njegovim cinom a sigurno nece biti mala.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ćete dobro sjećanje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbjeći kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

Offline dmeter

• Kontra-admiral
« Reply #15 on: August 17, 2016, 08:25:47 AM »
E zato sam ja na Lumbarda-Dubrovnik ruti prije par dana ,preticao yahturine glisere, ja 13 čvorova a oni 5-6 čvorova.

Offline estan

• Admiral
« Reply #16 on: October 08, 2016, 08:34:03 PM »
Možeš ih prijavljivati, beštimati, pokazivati srednji prst, ali oni izgleda ništa ne razumiju. Pomoglo bi jedino vatreno oružje, a možada i kakava starinska bacačka sprava.