Author Topic: Slovenci i njihovo ponasanje na Jadranu  (Read 11406 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Damir s

• Admiral
Slovenci i njihovo ponasanje na Jadranu
« on: April 01, 2016, 05:30:48 PM »
Evo danas sam procitao i vidio snimku spasavanja ribara koje su Slovenci nakon sto su ih ovi uzeli u tegalj a oni nakon nekog vremena upalili motor i njih prevrnuli (pokusaj ubistva) i nista nije poduzeto od nasih vlasti.  Samo mi nije jasno da se ne spominje nigdje naziv jedrilice i njezin registarski broj. " Treba im u buducnosti omoguciti ljepi provod kod nas u Hrvatskoj " Takve kauboje treba odmah eliminirati !!

http://www.naucat.com/hr/vijesti/zanimljivosti-i-eventi/spasavanje-solinskih-ribara-160331/
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ćete dobro sjećanje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbjeći kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

Offline daco

• Noštromo
Re: Slovenci i njihovo ponasanje na Jadranu
« Reply #1 on: April 01, 2016, 07:43:09 PM »
Vecina Slovenaca koje sam ja vidio na moru i one koje osobno poznajem su veci moreplovci i jedrilicari nego sto je  velika vecina nase 'pomorske nacije' i onih koji se tako nazivaju.
Ne bi ja etiketirao samo tako...
5,5...6....6,5...7...8,9,9.5,10slikaaj!

Offline vragec32

• Kontra-admiral
« Reply #2 on: April 02, 2016, 02:28:10 PM »
Otprilike se slažem s Dacom, nije bitno što su to ovaj put bili Slovenci.
Ne treba generalizirati i ocrniti sve Slovence. Vjerojatno to nisi ni želio ali tako ispada.
Ja sam ih upoznao i drugačijih nego iz ove "priče" i bilo bi mi žao da se oni nađu u grupi ovih smradova.
Ljudsko smeće je ljudsko smeće, bez obzira kojem narodu (i ostalim grupacijama) pripadalo,
... ako je sve i bilo tako kako su novinari prenijeli. Kako se svašta piše ja i ovu vijest uzimam s rezervom.

Offline pelig

• Barba
« Reply #3 on: April 02, 2016, 04:40:31 PM »
Dvije stvari mi nisu jasne, ovdje se jasno čuje kako on govori "..Išli spasavati jednoga Poljaka..."? Ali nije ni važno, Slovenac, Poljak, Hrvat, to bi policija trebala po službenoj dužnosti. Što bi bilo da te netko na cesti odgurne svojim autom u provaliju?

Offline Damir s

• Admiral
« Reply #4 on: April 02, 2016, 05:22:41 PM »
Meni nije jasno da nitko ne spominje gdje je ta barka registrirana zastava koju vije, a na kraju kada ides spasavati nekoga nesto i zapamtis ili zapises??? Ja ne generaliziram da su svi Slovenci losi ali ovo kada sam procitao jednostavno diglo mi je paru, za mene je to neshvatljivo da netko tako nesto napravi i pobjegne i jos pokusa ubiti ljude koji su im pokusali pomoci? Mora da su isti kao i nas TOMO dobro potkozeni.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ćete dobro sjećanje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

Offline more

• Admiral flote
« Reply #5 on: April 02, 2016, 06:58:19 PM »
Mišljenja sam da su ti, možda "slovenci", bili neki čarteraši ili tome slično bez veze s bilo čime ili pak neki gangsteri koji se nisu  smjeli legitimirati. Ako su kasnije javili Kapetaniji da su ljudi u moru, onda bi ih se moglo identificirati pa da priča bude bude malo cjelovitija.   

Offline Damir s

• Admiral
« Reply #6 on: April 02, 2016, 08:44:19 PM »
Sada ko je tu lud mi ganjamo peticiju za povecanje sigurnosti na moru a ove individue koje su pokusale ubiti ribare i javili nakon 3 sata kapetaniji da prodju liso a zna se sigurno koji su.

Offline daco

• Noštromo
« Reply #7 on: April 02, 2016, 11:08:38 PM »
Bezobraznost i bezobzirnost na moru nazalost postaje sve cesca i cesca gotovo kao i na cesti za primjer. Na kraju ce to dovesti do toga da ce ljudi okretati glavu u drugom smjeru od onih koji traze pomoc ili 'pomoc' kao u ovom slucaju.
Odgovornu osobu sa tog broda, ako je tako bilo kako je ispricano, treba zatvoriti.
Nazalost masovni turizam se desava kako svugdje kod nas tako i u nautici i sa time nam sve u svasta dolazi.

Za primjer ovo ljeto je u Baski, mozda sam to negdje vec i pisao, dosao covjek iznajmiti surf. Meni je djelovao malo cudno ali nisam moga pretpostaviti ,kao i najmitelj surfova isto, da je covjek pijan. Za 2 min se je njegova zena derala zasto mu je surf iznajmljen jer kako nismo vidjeli da je pijan - u 9 ujutro !!!
Ja sam izasao malo kasnije na friski burin zajedriti a pijanac je na 20m od mene radio osmice na rentanom jetskiju. Toga ce biti sve vise i vise. Kontrola na moru je NULA
5,5...6....6,5...7...8,9,9.5,10slikaaj!

Offline Tihač

• Global Moderator
  • Terco
« Reply #8 on: April 03, 2016, 12:32:29 AM »
Damir s: nije za vjerovati ni svemu što piše na internetu.

Sad, ako je to stvarno bilo tako, bili to Slavonci, Slovaci ili Slovenci, uvijek ima ekstrema, a bit će ih količinski i više, jer kako je krenulo, ove godine će na granici reći "idite drugamo, u Hrvatskoj više nema mjesta", a negdje sam pročitao da najviše brodova za čarter (na svijetu) ima baš u Hrvatskoj.
Bolje je biti bez gaća na plaži, nego raditi u odijelu...

Offline dmeter

• Kontra-admiral
« Reply #9 on: April 03, 2016, 07:34:28 AM »
ja jednom šlepao drugi brod u nevolji 3 nm,moj 9 metara šlepani 15 metara metalna ribarica.i nikad više to neću raditi,uništija motor,pukao klip sutradan kad sam upalija motor.ubudće zovem pomoć i ponudim prebacivanje na moj brod djece i ostalih članova posade do mog max reg.kapaciteta. i čekam s njima pomoć,lučku kapetaniju,policiju, sea help.reg.sam za 10 osoba i max opterečenje 1500 kg.Ako mi lučka kapetanija usmeno preko stanice dopusti da ukrcam više s tim da lučka kapetanija snosi troškove loma na mom brodu krcam i više.uz naravno izjavu da snimam poziv i OIB,ime lučkog kapetana koji to odobri i naravno preko interneta provjerim oib i da li je ovlašten kapetan od ministarstva.
Ljude sam dužan zakonski i moralno pokušati spasiti brod ne,pogotovo ako s tom akcijom ugrožavam mene i moje članove posade.