Škola jedrenja za neznalice > Jedrenje za početnike

Pocetak pocetaka

<< < (2/7) > >>

Strici:
Rinova vizija je veličanstveno, naučno, znatiželjno, ma da ne nabrajam, ali dodajem i naivno vrlo sveobuhvatna tema. Kao i Hidriću i meni nije mnogo toga jasno, zato baš sam vrlo zainteresiran kako će se početi s savjetodavnim prijedlozima? :icon_joker:

kompica:
Ja koliko sam shvatio ako ga zanima vez od svibnja do listopada sigurno nece iznajmit jedrilicu. Za bovu ispred Novalje najbolje je pitat nekog mestra od tamo a suhi vez i nije neki problem, ima ih poprilicno. Hm, stvarno je sveobuhvatna tema - da je u bilo kojoj rubrici objavljena nebi bilo pogresno.
Svejedno bi ja Rinu savjetovao da malo prouci teme na ovom forumu, ima ih puno na temu "veza" a savjetovao bi i "odrzavanje jedrilice". No covik ljepo pita pa mu treba probat pomoc.  :angel9:

Damir s:
Hi Rin
Prije nego kupis jedrilicu napravi neku potragu o cijenama veza, transporta jedrilice, mogucnosti veza, eventualno popravaka. Jer kad je kupis da se ne nadjes u problemima koje ne mozes rijesiti a troskovi rastu. Jedno je sanjati, razmisljati i planirati a realnost je ponekad jako  surova. Zato prije sve istrazi ili angaziraj familiju i dobre prijatelelje da ti pomognu (pored forumasa) da ne bube iznenadjenja.

Leo:
Da ti pokušam dati moje viđenje, nemam jedrilicu ali povremeno jedrim pa "pošto kupio po to prodao"

Glede veličine jedrilice .. hm 8-9 m jedrilica ako se može još zvati jedrilicom nije baš za 6 ljudi, tj.  ako može 6 ljudi sjediti u kokpitu i jedriti onda nema prostora za boraviti tj spavati. (ne mislim da jedrilica od 8-9 m nije jedrilica dapaće mislim da ti manja jedrilica može pužit puno više gušta u jedrenju)
Meni se čini da je realnije predvidjeti za 4 odrasle osobe, opet zavisi  i kako gledaju na boravak na brodu i na jedrenje.

Uzevši u obzir činjenicu da nisi stalno na moru svakako je za preporučiti takvu jedrilicu sa prikolicom da je možeš dignut na suho kad nisi tu.

Sa ostavljanjem jedrilice na vezu u moru kad nisi tu , i ako nemaš nekoga koji će se pobrinuti (ne baciti oko nego baš brinuti), ne bih ti savjetovao, zvući banalno al brod na vezu pogotovo na bovi nije auto parkiran na ledini, pogotovo ne u Novalji... razlog više zašto bi po meni odličan izbor bio manja lagana jedrilica koja se jednostavno diže na prikolicu , jer onda si mirniji.

Rin:

--- Quote from: Tihač on July 16, 2017, 08:51:41 PM ---Da li je itko ikada jedrio na jezeru pored Varaždina (onom ispred hidrocentrale)?

--- End quote ---
to se i ja pitam, nikad nisam vidio jedrilicu gore a ni daskaše.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version