Dugo vec citam ovaj forum (sa pauzama par godina, procitao sam valjda vecinu tema.
I sada, u mojoj 43. godini zivota, bez ikakvog iskustva sa brodicama/jedrilicama, odluka je pala da kupujem moju prvu brodicu, i to bas jedrilicu. Zena i djeca su se slozili pa je potraga krenula. Neko vec vrijeme pratim oglase, ali nista zanimljivo nije se pojavilo. Na pocetku skoro sam zagrizao za jedan Elan s430 u Sloveniji (jako povoljno, a i mislio sam vise mi ne treba), ali na moju srecu prodan je prije nego sam ga stigao i pogledati.
Buduci da mi jako dobar prijatelj (vjencani kum) zivi na Bodenskom jezeru bacio sam pogled na ebay da vidim sto se nudi u njegovoj blizini. Zbog mog vrlo ogranicenog budzeta morao sam traziti nesto ili malo ili staro. Ovdje na forumu po raznim temama vidio sam vrlo zanimljivih malih jedrilica starije proizvodnje i jedna mi se svidjela vise od ostalih. Upravo takvu sam i pronasao na Bodenskom jezeru, za meni prihvatljive pare od jednog starijeg gospodina Artura (njemca). Herr Artur je gentlemanski spustio cijenu na moj balkanski upit i cijeli komplet veceras je postao moj, a da ga nisam uzivo ni vidio. Moj prijatelj (moj kum) koji o brodicama zna i manje od mene poveo je svog drugog prijatelja njemca (koji jedri po Bodenskom jezeru) pa su njih dvojica, uz moj blagoslov, kupila doticnu ljepoticu, damu u godinama.

Naime, od herr Artura sam kupio cijeli komplet koji se sastoji od brodice, kompleta 4 jedra, tende za sunce, navlake za cijelu brodicu, bokobrana, bove, sidra, konopa, prsluka za spasavanje, kuhala, sudja, jastuka za unutrasnjost, vanbrodskog motora (Honda, cetverotaktna), bajbota sa veslima i prikolice sa TUV-om da sve to prevezem na nase more. Cijeli komplet parkiran je sada kod mog kuma u dvoristu i ceka da odem po njega (nju). Nadam se to obaviti u iducih desetak dana. Evo i jedne slikice za pocetak.
Kako je ljepotica na slici cijela pokrivena nije bas jasno o kome se radi, ali netko mozda i prepozna. Vec je kasno pa nastavak slijedi sutra.