Škola jedrenja za neznalice > Jedrenje za početnike

Zašto uopće jedriti?

<< < (2/11) > >>

vdusevic:

--- Quote from: estan on December 17, 2012, 10:28:09 AM ---Oduvijek sam volio more, brodove i plovidbu, a kad bih vidio neki pod jedrima, to me je posebno privlačilo,a zašto, stvarno nemam pojma, niti me je briga, jednostavno je tako. Volio sam ploviti i motorom, ali na vesla je uvijek bilo nekako slađe, a na jedra pogotovo. Jedan od razloga je svakako tišina i što čujem zvukove mora, galebove, šum vjetra, a sve to drndanje motora zagluši i pokvari, ali ima tu još nešto i to puno toga.

--- End quote ---
Ovo mi je najbliže. Plus, kad isplovimo, mobitel prestaje biti gnjavaža.

more:
A kakvo je veliko olakšanje kada sve četiri cime otkačiš i kreneš, kreneš u slobodan drukčiji život. Uživaš kako ti se grad i svakodnevne brige iza tebe sve više smanjuju! Spuštiš se u kabinu i počinješ kuhati najkvalitetniju kavu. Kao kapetan srčući kavu otvoriš sastanak s temom kako ćemo živjeti zajedno! Osnovna postavka. Supruge su se došle odmoriti a mi ćemo im to omogućiti! Je li netko protiv? Ma nemoj! I tu počinje novi život. Žene samo u glavnim crtama savjetuju a mi kuhamo, pospremamo kabine, peremo, poslužujemo, častimo na kopnu i......... i svejedno uživamo.


vdusevic:
Espreso, makinica za tri čikare ch55

grancipor:
Bilo je to jaaaako davno. Negdje između šeste i sedme godine mlađi očev brat i njegova kumpanija pokupiše me na jedrenje L5-icom. Jeste da me bilo strah naginjanja, približavanja lukobranu i nekoliko metara prije sudara skretanja ali od tog straha sam pokupio virus ustvari VIRUS i nema povratka. Nema lijeka.
Iz ribarske sam obitelji pa sam od uvijek na moru. I prije sjećanja sam brodio. Ali jedrenje je nešto drugo, jedrenje jest virus, bolest, strast...baš tako: more je ljubav a jedrenje je strast.

stibra:
Zato što je jedrenje prirodno kretanje morem.
Zato što se na jedrenju može opustiti.
Na jedrenju se čovjek može preplaviti adrenalinom.
Može se fotkati.
Može se kupati.
Može se pecati.
Mogu se loviti lignje.
Može se natjecati.
Može se besciljno ploviti.
Može se stići na otok.
Mogu se pojačati sva osjetila i steći neka nova za koje samo mi znamo da postoje.
Mogu se proučavati oblaci.
Može se učiti o jedrenju, moru, vjetru, taktici, komunikaciji.
Može se kuhati.
Može se posvađati sa ženom.
Može se živjeti na brodu i jedriti.
Može se penjati na jarbol.
Može se maštati.
Ipak postoje dvije krajnosti, plutati lagano ili divlje glisirati, nekako je to uz pecanje najbolje :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version