Foto: JK Labud

 

Ukupni pobjednik 25. Komiške regate, koja se protekloga vikenda jedrila na ruti od Čiova do Komiže i natrag u Split,  prema Open razvrstanju je jedrilica Angelo Rosso iz JK Jovo Dabović, Crna Gora, koja je u nedjelju, zadnjeg dana regate bila deveta. 47 jedrilica našlo se na startu regate u organizaciji JK Labud.

 

Jako loši uvjeti jedrenja vladali su cijeli dan 1. etape Komiške regate. Zbog bonace na polju, umjesto zakazanog starta u 09:00, Regatni odbor krenuo je sa startnom procedurom u 10:15, ispred Čiova, kad se na polju pojavio koliko toliko nekakav vjetar. Nažalost tokom cijelog dana prevladavao je vrlo slab vjetar te su tek dva broda, Full Pelt i Angelo Rosso, prešli ciljnu liniju u ograničenju. Prvi je liniju prešao Full Pelt u vremenu 17:19, nakon jedne minute i Angelo Rosso


Po umjerenom jugu odjedrena je druga etapa 25. Komiške regate. Po ovakvim uvjetima najbolje se snašla posada jedrilice Ola Tonija Bulaje iz JK Marina Kaštela ispred jedrilice Marina Kaštela te Barba Branka. Regata je startala sa otočića Barjaci preko Maslinice, Otok Šolta te sa ciljem u Splitu ukupne dužine 33.5 Nm. Za ovu rutu prvoj jedrilici trebalo je 4 sata i 17 minuta. 


Prema ORC sustavu razvrstanja na povratku iz Komiže je najbolje odjedrila posada Ultra Figaroa, Emila Tomaševića ispred Strilca i Lady X. Prema NHP sustavu razvrstanja najbrže je jedrila posada Strilca, Damira Kraljevića ispred Ultra Figaroa te Onea.


Rezultati: http://www.jklabud.hr/komiska-regata/rezultati

 

iJedrenje