Striker Plus fishfinder – korak dalje prema uspješnom ribolovu

Sponzorirani članak

Foto: Garmin

 

Donosimo vam novu Garminovu  STRIKER™ Plus seriju - dokazane fishfinder uređaje s vodećim sonarom na tržištu i novim funkcijama koje će pomoći ribolovcima pronaći i uloviti više ribe uz jednostavnost uporabe više no ikad.

 

"Nova STRIKER Plus serija sadrži funkcije koje će ukazati na prednost ugrađenog GPS-a,  Quickdraw™ Contours softvera i Wi-Fi® tehnologije novim korisnicima, ali i uvjeriti postojeće korisnike STRIKER uređaja na nadogradnju", rekao je Dan Bartel, Garmin potpredsjednik globalne prodaje. "Ovi novi fishfinder uređaji savršeno su rješenje za ribolovce koji žele najbolji dostupni sonar uz mogućnost stvaranja i pohrane vlastitih karata."

 

Kao i prva generacija STRIKER serije, STRIKER Plus pruža ugrađeni CHIRP tradicionalni sonar i CHIRP ClearVü i SideVü tehnologiju sonara za skeniranje. Osim kristalno čistih prikaza ribe i odličnog odvajanja ciljeva zahvaljujući CHIRP sonaru, Garmin ClearVü pokazuje široku gotovo fotografsku sliku onoga što prolazi ispod plovila, dok SideVü pruža kristalno jasan prikaz svega što se nalazi sa svake strane plovila, uključujući strukturu dna, potopljene predmete i ribu.

 

Nitko ne poznaje vodu bolje od ribolovaca, a sada STRIKER Plus korisnici mogu kreirati HD ribolovne karte mjesta na kojima su bili. Zahvaljujući ugrađenom Quickdraw Contours softveru za izradu karata, lako je izraditi i pohraniti do 2 milijuna akera karata s konturama do 30 cm. Prilikom pokretanja softvera korisnici će odmah vidjeti obrise s oznakama koje se generiraju izravno na zaslonu dok se brod kreće – bez čekanja ili slanja datoteka u Garmin. Rezultati su brzi i točni, a mogu se pregledavati u stvarnom vremenu ili spremati za kasniju uporabu. Za najopsežniju pokrivenost Quickdraw Contours softver jasno pokazuje gdje su prikupljene korisne informacije o dubini i gdje postoje nedostaci, tako da korisnici mogu lako vidjeti što još treba prikupiti.

 

Uz dodatak ugrađene Wi-Fi¹ tehnologije korisnici mogu koristiti besplatnu višenamjensku mobilnu aplikaciju Garmin ActiveCaptainTM koja stvara jednostavnu, ali moćnu vezu između kompatibilnog mobilnog i STRIKER Plus uređaja. Zahvaljujući ActiveCaptain aplikaciji, točke i rute mogu se prenijeti izravno na STRIKER Plus uređaj, što ribolovcima olakšava unaprijed odabrati lokaciju na vodi. Pametne obavijesti se prikazuju izravno na zaslonu, kao i nadogradnje softvera kako bi korisnici uvijek imali pristup svježim poboljšanjima funkcija prije isplovljavanja. ActiveCaptain omogućuje brz i jednostavan pristup Quickdraw Contours zajednici kako bi korisnici mogli dijeliti svoje karte ili preuzeti nove podatke prikupljene od strane drugih korisnika.

 

Plus serija se isporučuje s ugrađenim GPS prijamnikom visoke osjetljivosti, tako da ribari osim mogućnosti da vide ribu i strukturu ispod plovila, mogu brzo i lako označiti omiljena mjesta za ribolov i druga zanimljiva područja poput nakupine grana, panjeva i pristaništa, te se vratiti na njih. Prilikom troliranja GPS s visokom osjetljivošću ažurira položaj svake sekunde, dajući tako ribolovcima precizno biranje točne brzine troliranja i optimalnog prikaza mamca. Korisnici isto tako mogu dijeliti podatke o točkama na više STRIKER Plus uređaja, kao i na novim uređajima ECHOMAP Plus serije.

 

Uređaji Plus serije su dostupni u izvedbi s 5- ili 7-inčnim zaslonom, kao i većim modelima od 4,3- i 9-inča, a sve sa svijetlim na suncu čitljivim zaslonom u boji. Uz robusni dizajn i sučeljem s tipkovnicom otpornom na zahtjevnu morsko okruženje, serija STRIKER Plus sadrži sve što je ribolovcima potrebno – uključujući krmenu sondu i sondu za montažu na vanbrodski motor s kompletom za montažu - kako bi ribolovci što brže i jednostavnije izašli na vodu. Šest novih modela omogućuje fleksibilnu montažu, tako da se uređaji mogu nagnuti za optimalni kut gledanja. Dostupan je i opcionalni komplet za ugradnju na upravljačku ploču. Dodatno, serija STRIKER Plus kompatibilna je sa širokim rasponom opcionalnih Garmin skenirajućih sondi za prilagodbu performansi sonara i mogućnosti ugradnje.

 

Novi STRIKER Plus fishfinder uređaji dostupni su po preporučenim maloprodajnim cijenama u rasponu od 1.500,00 do 6.990,00 kn. Za dodatne informacije posjetite garmin.com/newmarine.

 

Garmin

 

1Wi-Fi je dostupan samo na modelima od 7- i 9-inča.

Wi-Fi® je registrirani trgovački znak tvrtke Wi-Fi Alliance.