Sponzorirani članak

Foto: MB Gaj

 

Plutajuća benzinska postaja Gaj, koju je prošle godine u uvali Kosirača na sjevernom dijelu otoka Ista, između Molata i Premude u Zadarskom arhipelagu, usidrila tvrtka Brala d.o.o. i tako omogućila opskrbu goriva i na pučinskom dijelu akvatorija, i ove godine na istoj lokaciji čeka nautičare. Na usluzi vam je svih sedam dana u tjednu od 6.00 do 21.00 sat, a uslužno osoblje sa zadovoljstvom će ispuniti svaku vašu želju.

 

MB Gaj u svojoj ponudi ima dvije vrste visokokvalitetnog motornog goriva: dizelsko gorivo Eurodiesel B7 (odgovara EU normi EN 590) i benzinsko gorivo Eurosuper 95 (odgovara EU normi EN 228). Tankovi zapremine 150.000 litara (za dizelsko gorivo) i 50.000 litara (za benzinsko gorivo) omogućavaju sigurnu opskrbu gorivom i za veća i zahtjevnija plovila. Zasebni agregati za utakanje goriva omogućavaju različite brzine punjenja ovisno o vrsti plovila, a sama pozicija broda osigurava brz protok plovila te time smanjuje gužve i redove čak i u špici sezone. Gaz od osam metara uz plutajuću benzinsku postaju Gaj omogućuje nesmetano pristajanje i manevre i za veća plovila. Osim gotovinom, gorivo možete platiti i Master Card kreditnim karticama te Master i Visa debitnim karticama

 

GPS koordinate plutajuće benzinske postaje MB Gaj:

 

44° 16' 46.5'' N

14° 45' 24,0'' E

44.279569, 14.756661

 

Benzinska postaja smještena je na ruti od Zadra prema Sjevernom Jadranu, na vanjskom plovnom putu na kojem do sada nije bilo postaja za opskrbu gorivom. Stoga je ova lokacija vrijedna za zapamtiti bilo da svojim brodom ili brodicom plovite između udaljenijih otoka Zadarskog arhipelaga, na kojima do sada nije bilo mogućnosti opskrbe gorivom, ili pak uz pučinske otoke plovite od sjevera prema jugu Jadrana ili obrnuto, jer više ne morate značajno skretati sa svoje rute prema kopnu kako bi se opskrbili gorivom. Jednako je važno mjesto za opskrbu i za plovila koja napuštaju hrvatski dio Jadrana i kreću na put prema zapadu, do Italije.

 

Sve dodatne informacije koje su vam potrebne možete pronaći na adresi

https://seapetrolstation.com/hr

 

a želite li se raspitati o ponudi ili najaviti dolazak svojeg plovila na MB Gaj, to možete učiniti na broju telefona:

+385 99 279 0040

 

Nautica Portal