Foto: HDMB

 

Najavljeno 12. izdanje manifestacije Hrvatski dani male brodogradnje, koja se od 13. do 16. lipnja održava u prostoru Marine Kaštela, uistinu je posebno po mnogočemu. Prije svega, ovo je prvi sajam nautike i turizma u Europi i šire, koji se organizira nakon duže vremena, a iz svima poznatih razloga. Upravo na ovogodišnjem izdanju Hrvatskih dana male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaćih proizvođača kao i na izlagače iz segmenta nautike i turizma koji su isključivo domaće tvrtke. Vrijeme u kojem živimo samo je potvrdilo važnost naše misije, koja punih 12 godina naglašava domaću proizvodnju.

 

Novi istočni dio Marine Kaštela, koja je domaćin ovogodišnjih Hrvatskih dana male brodogradnje, već u prošlogodišnjem prvom izdanju na novoj lokaciji otvorio je pregršt novih mogućnosti za organizacijom izlaganja, ali i osigurao vidljiv napredak u kvaliteti i širini ponude koja se izlaže. Manja plovila, gumenjaci, brodska, nautička, plažna, komunalna oprema, električna vozila i drugi atraktivni proizvodi dio su ovogodišnje ponude. I nadalje se radi o plovilima čije su  dimenzije prilagođene, stvarnim mogućnostima i potrebama hrvatskog čovjeka, koji svoj život vezuje uz naše more i otoke. Ono što ostaje nepromijenjeno je besplatan ulaz i parking za sve posjetitelje, te povlašten status izlaganja na jednom mjestu za hrvatske brodograditelje. Specifičnost je i raznovrsnost izlagača iz segmenta nautičke opreme.

 

Izložbeno-prodajni sajam turističkih atrakcija i ove će godine tržištu ponuditi najnovije proizvode iz segmenta sportske, turističke, plažne, komunalne i druge opreme. I dalje je posebno bogata ponuda vodenih i cestovnih električnih prometala. Pojačan interes novih izlagača osigurao je i novu ponudu eco-elektro vozila, vodenih parkova te opreme za kayaking, trekking, SUP padlling, biciklizam, kite-surfing i ostale aktivnosti na moru i u prirodi. Uz izložbeni dio manifestacije, neće izostati ni zabavna događanja i natjecanja za posjetitelje.

 

Iz organizacije posebno ističu kako je posvećenost moru i razumijevanje za ovaj projekt vlasnika Marine Kaštela, kapetana Joška Berketa i njegovog managementa, velik poticaj organizatorima da u novom desetljeću postojanja osnaže potporu promociji i plasmanu plovila i plovne opreme prilagođene potrebama ljudi od mora. Jednako tako raduje i što je ova manifestacija prepoznata od grada KaštelaT.Z.Kaštela, a razumijevanje i potpora gradonačelnika Denisa Ivanovića i njegovog tima, a posebno stožera, u mnogome je olakšala ovogodišnju organizaciju koja se odvijala u sjeni globalne pandemije virusa COVID-19. Organizatori su se uz potporu Stožera civilne zaštite, pobrinuli da se i posjetitelji i izlagači, a uz pridržavanje mjera zaštite osjećaju ugodno i sigurno, a prostrana Marina Kaštela, će se u tom smislu svakako pokazati kao odličan izbor za posjet te osigurati ugodno provedeno vrijeme na svježem zraku.

 

Morski.hr