Foto: Ilustracije

 

Nova pomorska nesreća koja se prošloga vikenda dogodila u Pašmanskom kanalu upozorava na dolazak špice nautičke sezone, povećani intenzitet pomorskog prometa, a s njime nažalost i rast broja pomorskih nesreća na Jadranu. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izviještena je u nedjelju poslijepodne iza 18 sati o teškoj nesreći koja se dogodila u Pašmanskom kanalu, između otočića Frmić i Planac, u kojoj je nastradao ronilac preko kojega je prešla nepoznata brodica. Na sreću ronilac je spašen brzom reakcijom poznanika i prevezen u Biograd na moru, odakle su ga s teškim ozljedama transportirali u Opću bolnicu Zadar, no ono što ponovno brine jest neprihvatljiv postupak skipera brodice koja je skrivila nesreću. Naime, voditelj plovila se udaljio u nepoznatom smjeru, ne pruživši pomoć unesrećenom roniocu.

 

Ronilac.upozorenjePrema prvim informacijama koje su službenici Lučke kapetanije Zadar i Postaje pomorske policije Zadar prikupili na mjestu nesreće tijekom očevida, sa velikom je vjerojatnošću zaključeno da je, obzirom na udaljenost između otočića Frmić i Planac od svega 0,9 nautičkih milja, motorna brodica, u trenutku nesreće glisirala tijekom plovidbe, zbog čega skiper nije mogao na vrijeme uočiti ronioca i promjeniti smjer, čime bi vjerojatno bilo izbjegnuto njegovo teško ozljeđivanje. No ono što također treba zabrinuti jest činjenica na koju je prije nekoliko godina upozorio potal Podvodni.hr, a u kojem se navodi kako su istraživanja koja su na Jadranu proveli ronioci pokazala da većina nautičara ne zna i nije u stanju prepoznati signalnu bovu koja upozorava na ronioca i da u većini slučajeva ne znaju kako se ponašati u plovidbi kada na takav signal naiđu. A to ukazuje na potrebu dodatne edukacije nautičara o sigurnosti plovidbe.

 

Sreća u nesreći je što je u ovom konkretnom slučaju poznanik D.B., koji je ozljeđenog ronioca čekao na vlastitoj brodici, brzo reagirao i izvukao ozlijeđenog na plovilo i transportirao ga na kopno, a također je pomogao istražiteljima dajući im ključne podatke i informacije o trenutku nesreće, poziciji i opisu plovila koje je ozlijedilo ronioca. Ozlijeđen je 29-godišnji E.M., državljanin RH, koji je u ovoj nesreći pretrpio ozljedu desne ruke i desnog koljena. Istraga je u tijeku, a paralelno s njom traje i potraga za počiniteljem nesreće i brodicom.

 

Ova ali i sve slične nesreće koje se tijekom nautičke sezone prečesto događaju na Jadranu ponovno upozoravaju na važnost poštivanja zakona o propisa u pomorskom prometu, a posebno na pridržavanje pravila o zabrani glisiranja na udajenosti od kopna manjoj od 300 metara, te o smanjenju brzine u akvatorijima s povećanim prometom plovila kako bi se izbjegli neugodni, ali i opasni pomorski incidenti. Uz to, treba po tko zna koji puta ponoviti da je, ukoliko se pomorska nesreća dogodi, zakonska, ali jednako tako i humana obveza svakog nautičara da u tom slučaju alarmira nadležne službe (Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, najbližu lučku kapetaniju li postaju pomorske policije) i da pruži pomoć posadi havarirane brodice. Sigurnost plovidbe Jadranom svima nam je u interesu.

 

Nautica Portal