Foto: Nautica Portal

 

Na Zagrebačkom velesajamu u srijedu je otvoren 28. poredu Zagrebački sajam nautike. U godini obilježavanja 110 godina neprekinutog rada i djelovanja, Zagrebački velesajam poslovnu godinu otvara s iznimno jakim sajamskim terminom s četiri komplementarna sajma, predvođenim najvećim sajmom NAUTIKE u ovom desetljeću. NAUTIKA, kao najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj, u svom 28. izdanju predstavit će u sedam punih paviljona više od 300 izlagača iz 29 zemalja svijeta sa preko 280 izloženih plovila. Zagrebački će velesajam tijekom pet dana biti mjesto susreta nautičara i svih zaljubljenika u more uz bogatu ponudu plovila, vanbrodskih motora, opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičke odjeće i obuće, a organizator očekuje više od 30.000 posjetitelja.

 

Uz najjaču postavu svojih flota i premijerna prikazivanja, hrvatski brodograditelji koji će se predstaviti zahtjevnom nautičkom tržištu su Pičuljan, Grginić jahte, Pearlsea Yachts, Bura brodovi, Arba, Tušek, Bimex, Leidi, Ramina, JK Nautika, Barracuda, Sykora, Terra Nauta,… Uz odličnu domaću ponudu, na Nautici će se predstaviti i najpoznatiji svjetski proizvođači plovila. Na sajmu će biti i iznimna ponuda vanbrodskih motora, a bit će izloženi gotovo svi koji se nude na hrvatskom tržištu – Yamaha, Honda, Suzuki, Mercury, Volvo Penta, Tohatsu i Evinrude.

 

Sajam Nautike poznat je po raznovrsnoj nautičkoj ponudi što ga u odnosu na druge sajmove u Hrvatskoj čini sajmom s najpotpunijom nautičkom ponudom. Ovaj sajam zanimljiv je i poslovnim ljudima i širokoj publici jer u bogatoj paleti ponude na jednom mjestu nudi sve; od B2B susreta do zanimljivosti za široku publiku. Kontinentalna nautička zvijezda svoju poziciju nezaobilaznog mjesta prezentacije plovila i poslovno profiliranog događaja čuva kontinuiranim rastom sajamskih pokazatelja, interesom posjetitelja i medija.

 

PREMIJERE PLOVILA

3 SVJETSKE PREMIJERE PLOVILA: VIPER 625 gumenjak, GRAŠO 6.2, ŠIBENIK 800

1 SVJETSKA VICE PREMIJERA: JETTE NOER 250X

3  EUROPSKE PREMIJERE: VIPER 625 gumenjak, GRAŠO 6.2., ŠIBENIK 800

3 EUROPSKE VICE PREMIJERE: JETTE NOER 250X, AQUANAM ČAMAC, BRIG EAGLE E8

11 HRVATSKIH PREMIJERA: CAP CAMARAT 6.5 BR, MERRY FISHER 1095, VIPER 625 GUMENJAK, ZODIAC M ČAMAC, SALPA 20 SOLEIL, GRAŠO 6.2., AXOPAR 28 TT BRABUS LINE, 3D TENDER, BRIG EAGLE E8, HIGHFIELD 760 SPORT

5 HRVATSKIH VICE PREMIJERA: JETTE NOER 250X, AXAMARINE, AQUANAM ČAMAC, ADVENTURE VESTA 550, BRIG EAGLE E8

 

Stručni skupovi nautičkog sektora

Stručni skupovi u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca održat će se u četvrtak i petak, 21. i 22. veljače u dvoranama Zagrebačkog velesajma: Sjednica Izvršnog odbora udruge nautičkog sektora HUP-a; Skupština Udruženja male brodogradnje HGK; Sjednica vijeća Udruženja charteraša HGK i Sjednica vijeća Zajednice ronilačkog turizma HGK.

 

U 7 izložbenih paviljona Zagrebačkog velesajma posjetitelje očekuju primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, atraktivne izložbe nautičke fotografije, gastronomski sadržaji, a kao i svake godine sretne posjetitelje obradovat će i vrijedne nagrade sponzora. Nacionalni park Kornati predstavit će nadasve zanimljivu izložbu fotografija „Bažokić“ – priča o Brodu, Gospodaru i Posadi. Postava izložbe nastala je prema ideji arhitekte Nikole Bašića, tvorca morskih orgulja u Zadru. Pažnju posjetitelja privući će i izložena neretvanska lađa uz koju se predstavlja priča o Maratonu lađa na Neretvi od Metkovića do Ploča te kraća zagrebačka verzija Maratona lađa na Jarunu.

 

Zemlje sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Bugarska, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Litva, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, Poljska, SAD, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajland, Turska, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska, Vijetnam.

 

Zagrebački Velesajam