Foto: Navigare Yachting

 

Hrvatska charter tvrtka Navigare yachting iz Zagreba ovih je dana objavila da je bila žrtva neobičnog zločina. Naime, rumunjski skiper, čiji identitet charter tvrtka ne navodi, iznajmio je luksuznu jahtu Jeanneau 64 “Uranos II” u periodu od 14. do 21. srpnja). No u  predviđenom roku, odnosno u subotu 21. srpnja jahta nije vraćena sudbina broda je u ovom trenutku nepoznata.

 

Navigare.Uranos.4Prilikom primopredaje jahte charter tvrtka je od skipera uzela uobičajene podatke i potrebnu dokumentaciju i na prvi pogled ništa se nije činilo sumnjivo. No nakon preuzimanja jahte skiper je zajedno sa brodom jednostavno nestao, a u međuvremenu se tvrtki Navigare Yachting nakon objave krađe plovila javio skiper istog imena koji tvrdi da mu je ukraden identitet. U tvrtki Navigare Yachting sumnjaju da je jahtu otuđio profesionalni prevarant.

 

Nakon objave o krađi agenciji se javilo nekoliko osoba tvrdeći da su plovilo vidjeli na nekoliko različitih lokacija, a zaposlenici Navigare Yachtinga svaku informaciju provjeravaju. Jahta Jeanneau 64 “Uranos II” izgrađena je 2016. godine, a tvrtka moli sve nautičare koji je ugledaju ili imaju bilo kakve informacije o njezinoj sudbini da se jave tvrtki vlasnici plovila putem telefona: +385.1.233 16 61, emaila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili Facebook stranice Navigare Yachting.

 

 Nautica Portal