Foto: Facebook

 

Otok Vrgada, smješten otprilike na pola puta morske linije između Šibenika i Zadra, manje od dvije nautičke milje udaljen od kopna i jednako toliko od najjužnije punte Pašmana, u sebi krije neistražen i gotovo nepoznat dragulj prirode koji će najviše znati cijeniti nautičarii koji, bježeći od uzavrelog betona i gradske vreve i buke, traže mir i dragocjenu tišinu.

 

Okružena stoljetnim borovima i opuštajućom pjesmom cvrčaka, na južnom dijelu Vrgade sakrila se uvala Kranje, nedirnuti djelić prirode koji nautičarima koji je otkriju nudi sigurno i zaštićeno sidrište, ali i čisto more, ugodnu šljunčanu plažu i uz to dobru gastronomsku ponudu. Srdačni i uslužni djelatnici tvrtke „Lagani“, koncesionara sidrišta Kranje, rado će vam pomoći oko priveza broda i pružiti vam bilo koji oblik pomoći koji vam zatreba kako bi vaš boravak u ovoj predivnoj uvali bio što ugodniji.

 

A kada se u ovom komadiću raja koji čeka baš vas spusti večer, možete se ugodno opustiti uz bogatu ponudu ribljih i mesnih jela te vina i ostalih osvježavajućih pića sa roštilja u restoranu „Lagani“ skrivenom u dnu uvale u hladovini starih borova. Domaća atmosfera, ugodni domaćini i slasne dalmatinske delicije učinit će vaš boravak u uvali Kranje nezaboranim doživljajem kojega ćete se rado prisjećati u zimskim mjesecima. I, budite sigurni, nakon samo jednog posjeta ovoj predivnoj vrgadskoj uvali poželjet ćete se ponovno vratiti, a sidrište Kranjei restoran „Lagani“ postat će vaša nezaobilazna postaja na putu prema Kornatima i ostalim atraktivnim srednjedalmatinskim nautičkim destinacijama.

 

Posjedujete li na plovilu GPS uređaj, ovo će vam biti korisni podaci:

43 ͦ 50‘ 57.07’' S / 43.849024

15 ͦ 30’ 39.63’’ I / 15.510879

 

Svoj dolazak na sidrište i rezervaciju bove možete najaviti na +385.98.132 64 91

a posjetite i njihovu Facebook stranicu:

https://www.facebook.com/search/top/?q=uo%20lagani%20sidriste%20kranje%20vrgada

 

Nautica Portal