Foto: Garmin

 

Garmin je odabran za službenog dobavljača regate Volvo Ocean Race 2017-2018, što znači da će najbolje Garmin vodootporne(1) akcijske kamere, VIRB® 360 i VIRB® Ultra 30, upotrebljavati svih sedam posada koja se natječu na 45.000 milja utrke oko svijeta kako bi snimili visokokvalitetne videozapise koji se mogu lako uređivati i razmjenjivati s ljubiteljima utrke diljem svijeta. Volvo Ocean Race obuhvaća četiri oceana, dodiruje šest kontinenata i zaustavlja se u 12 gradova. Započinje 22. listopada 2017. u Alicanteu, Španjolska, a završava krajem lipnja 2018. godine u Den Haagu, Nizozemska.

 

"Počašćeni smo što imamo priliku surađivati s Volvo Ocean Race, utrkom poznatom kao jedan od najdužih i najtežih profesionalnih sportskih događaja na svijetu", rekao je David Dunn, Garmin direktor prodaje nautičkih proizvoda. "Naše VIRB akcijske kamere su robusne i spremne za avanturu, baš kao i jedriličari koji sudjeluju u ovoj utrci, a uvjereni smo kako će obožavatelji utrke gledajući snimke kod kuće doživjeti sport koji vole kao nikada prije."

 

VIRB Ultra 30 je vodootporna ultra HD akcijska kamera koja snima 4K / 30fps videozapise s GPS-om i G-MetrixTM podacima na snimci koji pokazuju metriku  kao što je koliko ste daleko, visoko i brzo išli. Funkcija glasovnog upravljanja(2) omogućuje upravljanje glasovnom naredbom, poput “pokreni”, “zaustavi” i "zapamti to". Opremljena je LCD zaslonom osjetljivim na dodir i mikrofonom visoke osjetljivosti koji funkcionira čak i kroz vodonepropusno kućište.

 

Za još bolje iskustvo, VIRB 360 snima potpuno sferne videozapise u 360 stupnjeva rezolucije do 5,7 k / 30 fps i zvukom u 360 stupnjeva, a ugrađeni su i G-Metrix senzori za prikaz podatak na snimci u proširenoj stvarnosti. HyperFrame redateljski način rada omogućuje uređivanje i jednostavno preoblikovanje sadržaja nakon snimanja - pomoću besprijekornog pomicanja kamere, nevjerojatno širokih kutova i efekta sićušnog planeta. Sferna stabilizacija(3) osigurava besprijekoran videozapis bez obzira na kretanje kamere, a videozapisi i fotografije automatski se spajaju(4) u VIRB Edit softveru, dok besplatna i jednostavna aplikacija VIRB Mobile omogućuje brzu razmjenu i trenutni prijenos uživo(5).

 

"Ovo je fantastično partnerstvo za utrku i veselimo se radu s takvim dinamičnim i inovativnim brendom" rekao je Jordi Neves, Volvo Ocean Race voditelj digitalnog odjela. "Posebno smo uzbuđeni što možemo podijeliti iskustvo sa svih jedrilica u 360 stupnjeva putem reportera koji će prikazivati priču o utrci u najtežim uvjetima".

 

1Pogledajte Garmin.com/waterrating.

2Glasovno upravljanje dostupno je za engleski jezik.

    3Stabilizacija se primjenjuje pomoću aplikacije VIRB Mobile ili računalnog softvera VIRB Edit i dostupna je za videozapise rezolucije do 4K spojene u kameri. Videozapis snimljen u RAW načinu rada u 5,7K rezoluciji možete spojiti i stabilizirati pomoću softvera VIRB Edit.

    4Spajanje snimki u kameri samo uz rezoluciju do 4K / 30 fps

5Prijenos uživo dostupan je samo na kompatibilnim Apple® uređajima

 

Garmin