images NCP grupa proširit će posao proizvodnje brodova za Norvežane iako je Hrvatska banka za obnovu i razvoj odbila kreditirati taj projekt s 10 milijuna kuna i Norvežanima je savjetovala da umjesto NCP-a pronađu neko drugo brodogradilište za koje je sigurnije da će odraditi taj posao. Sredstva za proizvodnju NCP-u će osigurati oni koji su im naručili brodove – Norvežani!

NCP je za norveško ribogojilište Moen Marin već napravio deset katamarana, ima ugovornu proizvodnju još šest, a kredit im je trebao za pokretanje sofisticiranije proizvodnje brodova. Svi poslovi ugovoreni su preko tvrtke CroNoMar u vlasništvu norveške vlade i dio su suradnje Norveške s europskim prostorom, na što se ta zemlja obvezala prema posebnim ugovorima s EU.

U NCP je ovih dana, potvrdio je Novom listu predsjednik Uprave te tvrtke Roko Vuletić, stiglo pismo u kojem ih CroNoMar obavještava da će njihovi partneri osigurati sredstva da za planirane poslove.

„Dobio sam pismo Cronomara u kojem nas obavještavaju da će s poslom biti sve u redu, da se ne brinemo zbog toga što HBOR nije bio spreman pratiti kreditom taj posao i da će oni, odnosno naš partner Moen Marin osigurati potrebna sredstva“ kazao je Vuletić. On otkriva i to da su Norvežani, iako su i NCP-u savjetovali da se ne osvrću na primjedbe HBOR-a, u pismu ponovili da im je stran postupak hrvatske razvojne banke. „Kažu da je među poslovnim partnerima najvažnije povjerenje i da na osnovu dosadašnje poslovne suradnje zaključuju da ćemo mi svoj posao odraditi“ prenio je Vuletić razmišljanja svojih partnera iz Norveške.

Tekst: Novi list

Foto: NC Prgin