images Pripreme za 22. po redu Zagrebački sajam nautike, koji se od 13. do 17. veljače održava na Zagrebačkom velesajmu, u punom su jeku. Voditelj Sajma nautike Zoran Ušurić za Nautika Portal je potvrdio kako organizatori, prema sadašnjim podacima o odazivu izlagača mjesec dana prije početka sajamske priredbe, očekuju da će ovogodišnji Sajam biti vrlo sličan prošlogodišnjem, te će se održati u četiri paviljona Zagrebačkog velesjama.

„Odaziv izlagača je vrlo dobar obzirom na aktualno stanje u nautičkom sektoru, vjerojatno zahvaljujući i činjenici da je Zagrebački sajam nautike najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj te se na njemu u pravilu dogovore i konkretni poslovi“ objasnio je Ušurić.

Dodao je i da na ovogodišnjem Sajmu, koliko je sada poznato, neće biti promocije velikih i skupih brodova kao što je to bilo prije nekoliko godina, ali zato posjetitelji mogu očekivati novitete gotovo iz svih domaćih brodogradilišta koja uspješno opstaju na tržištu. „Domaći brodograditelji imaju niz pogodnosti na našem nautičkom sajmu. Samo najbolji od njih mogu biti konkurentni u inozemstvu, a vrlo je teško prodati brod na inozemnom tržištu u ovim vremenima kad je nautička branša svugdje u krizi“ kaže Ušurić.

Ovogodišnji će sajam, slično kao i prijašnji, posjetiteljima ponuditi i niz popratnih događanja, pa je tako najavljen i „surf & kajak show“, demonstracija ronjenja u velikom bazenu, predstavljanje hrvatskih tradicijskih drvenih brodova, a u pripremi su i neki sadržaji koji će privući ljubitelje jedrenja. Kako se u istom terminu, paralelno sa Sajmom nautike, održavaju i tri specijalizirana sajma turizma i gastronomije (CroTour 2013., INGA i "Hotel i Gastroteh"), zainteresiranih posjetitelja sigurno neće nedostajati, te organizatori očekuju posjetu i veću od prošlogodišnje.

Nautica Portal

Foto: Zagrebački velesajam