images Prigodnim posjetom Hvaru, organizatoru ovogodišnje tradicionalne novogodišnje regate, i prisustvovanju svečanom otvaranju manifestacije koje je upriličeno u petak uvečer nakon odjedrenog prvog dana natjecanja, novoizabrana predsjednica Hrvatskog jedriličarskog saveza Anka Mrak Taritaš samo je potvrdila svoju raniju najavu da će Savez intenzivnije nego do sada podržavati klubove u radu sa jedriličarima bazičnih klasa.

Nova predsjednica je u izjavi Nautica Portalu potvrdila da je iskoristila posjet Hvaru i činjenicu da su se na jednom mjestu okupili voditelji i treneri velikog broja hrvatskih klubova kako bi održala kratki radni sastanak sa predstavnicima tih klubova i dogovorila aktivnosti u narednim mjesecima i godinama.

„Ranije sam spominjala kako sam svjesna nezadovoljstva koje se među klubovima nagomilalo tijekom posljednjih nekoliko godina zbog narušenog sustava natjecanja i organiziranja regata u klasama Optimist, ali i u prijelaznim klasama. Danas smo održali sastanak sa klupskim predstavnicima i trenerima koji rade sa Optimistima kako bismo što prije dogovorili novi sustav natjecanja i kako bismo konačno uveli red u te klase. Sve smo probleme otvoreno stavili na stol, dogovorili smo novi sastanak odmah u siječnju, a potom i u veljači, na kojima ćemo posložiti nova pravila natjecanja koja će vrijediti naredne četiri godine. I na tom sam sastanku ponovila da će HJS dati svu potrebnu podršku klubovima u radu sa baznim klasama, kako bi se što više djece i mladih zadržalo u klubovima i kako bi se stvorio potreban temelj za svaku od prijelaznih klasa“ kazala je predsjednica HJS-a Anka Mrak Taritaš, dodajući kako je reakcija predstavnika klubova i trenera bila iznimno pozitivna, te da su svi oni pokazali interes da se konačno uvede red u sustav natjecanja.

Hvarska regata, koja je istovremeno i otvoreno prvenstvo Hrvatske u klasama Optimist i Laser Europa, dugogodišnja je tradicija grada Hvara i zaslužuje apsolutnu podršku HJS-a, napomenula je predsjednica Saveza u izjavi za Nautica Portal.

Više o planovima novog vodstva HJS-a u naredne četiri godine i najavama o intenzivnijoj i konkretnijoj podršci malim klubovima možete pročitati u intervjuu sa predsjednicom Saveza Ankom Mrak Taritaš u rubrici "Kanoćal".

Nautica Portal