images Novoizabrana predsjednica Hrvatskog jedriličarskog saveza, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, u intervjuu Nautica Portalu najavila je potpun zaokret u radu Saveza u naredne četiri godine. „Nije mi namjera poticati i podržavati isključivo elitne sportaše, a na štetu onih najmanjih i najslabijih koji najviše trebaju pomoć i podršku Saveza“ upozorila je Mrak Taritaš.

Svjesna nagomilanog nezadovoljstva malih klubova odnosom dosadašnjeg vodstva HJS-a prema bazi jedriličarskog sporta, nova predsjednica naglašava da je prijepor stvoren upravo zato što se dotadašnji dobar sustav koji je vrijedio za klasu Optimist razrušio, a umjesto njega nije uspostavljen novi. Višegodišnje zanemarivanje rada sa Optimistima ostavilo je nažalost posljedice i na prijelaznim klasama. Uloga Saveza je obnoviti razrušene temelje, obnoviti rad sa mladima i financijski pomoći klubovima.

„Ukratko, postoji nekoliko iskoraka koje planiramo napraviti u narednim godinama .... Namjeravamo pojačati ulogu Saveza prema malim klubovima, definirat ćemo intenzivniji rad sa prijelaznim kategorijama, te ćemo medijski postaviti HJS tamo gdje mu je mjesto, a to znači agresivniji pristup prema medijima“ kazala je Anka Mrak taritaš u intervjuu Nautica Portalu.

Cijeli intervju možete pročitati u rubrici “Kanoćal“ .

NP tim

Komentirati možete u temi.