images Eurosaf Champions Sailing League premijerno kreće iduće godine. Nakon što je Svjetski jedriličarski savez odlučio u novom olimpijskom ciklusu uvesti brojne novitete u Svjetskom kupu, između ostalog i to da će dio SK-a ostati samo dvije regate u Europi, Europski jedriličarski savez je uz odobravanje većeg dijela svjetske olimpijske jedriličarske javnosti odlučio pokrenuti europsku inačicu Svjetskog kupa.

Iduće dvije godine pet regata će se bodovati za Eurosaf Champions Sailing League. Četiri regate se jedre u svibnju i lipnju, a veliko finale na programu je početkom listopada. 2013. liga počinje s talijanskom Gardom od 8. do 12. svibnja, potom se seli u nizozemski Medemblik od 21. do 25. svibnja, slijedi britanski Weymouth od 8. do 12. lipnja, te njemački Kiel 22. do 26. lipnja.Veliko finale jedri se u francuskom La Rochellu 9. do 13. listopada.

Zanimljivo je da Hyeres, iako je dio Svjetskog kupa, više nema status Semaine Olympique Francaise već je to dobio La Rochelle. Isti program je predviđen i 2014. što pokazuje ozbiljnost projekta. Hrvatski jedriličarski savez kandidirao je Split Olympic Sailing Week za jednu od regata ECSL-a, no nažalost naša jedina regata za sve olimpijske discipline (uz PH) ovoga puta nije ušla u krug odabranih regata. Slijedeća prigoda je 2015.

HJS