images Masovnog prosvjeda ljutitih građana Vodica protiv Uprave ACI-ja zbog drastičnog povećanja cijena usluge dizalice i držanja broda na suhom vezu za lokalno stanovništvo, a koji je bio najavljen za petak 24. svibnja, ipak neće biti. Nautica Portalu je u Upravnom odboru Športsko-ribolovnog kluba „Mali porat“ potvrđeno da se odustaje od prosvjeda jer su predstavnici kluba uspjeli postići dogovor sa Upravom marine o cijenama koje su prihvatljive za mještane Vodica koji koriste usluge dizalice u vlasništvu marine.

Podsjetimo, mještani Vodica najavili su masovni prosvjed protiv odluke Uprave marine da podigne cijene usluga dizalice za manevar podizanja brodice iz mora, usluge čišćenja podvozja pumpom, trodnevnog čuvanja brodice na suhom vezu u tzv. „važu“ za vrijeme trajanja radova te ponovnog vraćanja plovila dizalicom u more. Prema informaciji koja nam je potvrđena u samom klubu „Mali porat“, cijena svih navedenih usluga za brodicu veličine od pet do sedam metara – a takvih je većina u vlasništvu mještana Vodica – najavljenim bi poskupljenjem od 300-tinjak posto skočila na čak 2.396 kuna, što je vlasnicima brodica neprihvatljiv iznos koji velika većina njih ne bi mogla platiti.

Direktor ACI marine Vodice Stanko Skočić samo nam je kratko potvrdio da se od prosvjeda odustalo jer je dogovor postignut, no odbio je precizirati što je dogovoreno sa predstavnicima kluba. U Upravnom odboru ŠRK „Mali porat“ pak kažu da je sa Upravom ACI-ja postignut dogovor da se cijene navedenih usluga manipulacije dizalicom i držanja brodice na suhom vezu do završetka radova na plovilu, te usluge čišćenja neće mijenjati, te će biti zadržane one cijene koje su vrijedile i prijašnjih godina.

„Nemamo ništa protiv sadašnje Uprave marine i posve je jasno da ona ima svoju poslovnu politiku, no situacija u Vodicama je specifična, postoje neki raniji dogovori prijašnjih lokalnih vlasti sa marinom o posebnom statusu mještana. Smatramo da marina mora imati više sluha za domaće ljude, jer nama naše brodice nisu luksuz nego način života kakvim živimo već generacijama. I upravo zato je dobro da smo uspjeli postići dogovor. Zahvaljujemo Upravi ACI-ja što je pokazala razumijevanje za mještane i prihvatila naš zahtjev za smanjenje cijena, a zahvalni smo i gradonačelnici Vodica Branki Juričev-Martinčev na podršci" kažu predstavnici Upravnog odbora kluba.

Nautica Portal

Foto: croatia.hr