images Na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine Šibensko-kninske županije donesena odluka o raspisivanju natječaja za koncesionara-investitora ‘Marine Pirovac’, koji će trajati idućih 30 dana, prenosi Šibenski portal.

„Dosad je interes za izgradnju naše marine iskazalo čak 12 investitora koji će zasigurno dostaviti svoje ponude na raspisani natječaj, a Županijsko povjerenstvo izabrat će najpovoljnijeg ponuditelja. Inače, prema planu radovi na izgradnji marine krenut će već nakon turističke sezone, rok izgradnje je osam mjeseci, pa će marina u potpunosti biti završena do ljeta iduće godine“ kazao je načelnik Općine Pirovac Ante Šparica.

Prema projektu, vrijednost izgradnje marine u središtu Pirovca iznosi 9,5 milijuna eura. Ova luka nautičkog turizma sadržavat će 200 vezova i bit će otvorenog tipa bez zaštitnih ograda, sa sadržajima koje propisuje pravilnik o kategorizaciji za marine s tri sidra. Prostirat će se na morskom prostoru od 41.000 četvornih metara i kopnenome od 11.600 četvornih metara.

„Hvala svima koji su bili potpora ovom projektu na kojem se radilo punih šest godina. Opraštamo i onima koji su do zadnjih dana sumnjali u ovaj, za Pirovac, značajan projekt ili bili protiv njega. Oni su nas motivirali da još više i upornije radimo na njegovoj realizaciji. Radujem se izgradnji marine i novoj turističkoj ponudi Pirovca za 2014. godinu“ zaključio je pirovački načelnik Ante Šparica.

Ante Talijaš/Šibenski portal