images U nedavno provedenom istraživanju o najzanimljivijim ljetovanjima i turističkim odredištima, koje je vodeća belgijska organizacija za testiranje tržišta i proizvoda TEST ACHAT/TEST AANKOOP provela na uzorku od 3.236 državljana Belgije, Hrvatska je odabrana kao omiljeno odredište Belgijaca za ljetni odmor. Hrvatska je u ukupnom poretku osvojila 86 od 100 mogućih bodova te se time svrstala na prvo mjesto ispred brojnih drugih uglednih i omiljenih odredišta.

Belgijci su u istraživanju naročito istaknuli prekrasne hrvatske krajolike, očuvanu prirodu, čistoću mora i voda općenito, povoljne i prihvatljive cijene te brojne zanimljivosti. Kao jedini negativan element, Belgijci ističu sve veći broj turista koji posjećuju Hrvatsku. Ovu vijest objavile su i vodeće belgijske dnevne novine: De Standaard, Het Laatste Nieuws, De Morgen itd.

Organizacija TEST ACHAT/TEST AANKOOP utemeljena je 1957. godine prema uzoru na slične britanske i američke organizacije koje u središte svog javnog djelovanja stavljaju potrošača-fizičku osobu, zaštitu njegovih temeljnih ljudskih prava, gospodarskih interesa i dostojanstva. Ta organizacija također aktivno sudjeluje u poboljšanju proizvoda i usluga koje se kupcu nude provođenjem različitih usporednih ispitivanja i testova proizvoda, ističući pritom proizvode koji nude najbolji omjer cijene i kvalitete.

Hrvatska turistička zajednica

Foto: onecroatia.info