images U Gradskoj upravi Grada Šibenika održana je u ponedjeljak hvalevrijedna humanitarna akcija dodjele tehničke opreme – televizora, DVD playera i računala šibenskim obiteljima Huseljić i Ramić te humanitarnim udrugama „Sveti Antun“ i „Izvor ljubavi“. Oprema je dar motorne jahte „Reverie“, koja godišnji remont obavlja u remontnom brodogradilištu Nautičkog Centra Prgin (NCP).

Opremu su spomenutim obiteljima i udrugama uručili predstavnici NCP Remontnog brodogradilišta Šibenik, Grada Šibenika i gradskog Crvenog križa, a kapetan jahte „Reverie“, Dubrovčanin Tomi Holer izrazio je zadovoljstvo mogućnošću da se ispravna tehnička oprema, koju jahta redovno zamjenjuje modernijom, na ovaj način kvalitetno iskoristi. Donaciju čine tri LCD televizora, tri DVD playera, te dva računala s pisačima i tintom.

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović kazao je kako se nada da ova donacija otvara put sličnim dobrotvornim akcijama u budućnosti na kojima će i dalje surađivati posredstvom NCP-a i gradskog Crvenog Križa. Direktorica marketinga i korporativnih komunikacija NCP Remontnog brodogradilišta Šibenik Jana Gaćina kazala je kako NCP već godinama ukazuje da boravak megajahti u Hrvatskoj ima važan gospodarski učinak za lokalnu industriju, a današnja gesta pokazatelj je i društvene odgovornosti uprave jahti. Uz socijalnu komponentu ovakva akcija potiče i na ekološko promišljanje da ispravna, a nekorištena oprema ne mora biti predmet skladištenja ili otpad, već se može namijeniti u društvene i javno korisne svrhe.

Jahta „Reverie“ duga je 70 m, izgrađena je u brodogradilištu Benneti 2000. godine, plovi pod zastavom Kajmanskih Otoka i na njoj boravi 20-ak članova posade. Jahta, koja važi za jedan od najvećih motornih brodova raspoloživih za charter, u vlasništvu je charter kompanije „Ocean Independence“, te redovito zimuje na zapadnoj strani talijanske obale ili na jugu Francuske. No ove je zime po prvi puta radove redovnog održavanja i popravke obavlja u Hrvatskoj, točnije u šibenskom remontnom brodogradilištu.

NCP / Nautica Portal

Foto: NCP / Ocean Independence