images Ohrabreni prodajom preko 150 komada SS 18, njegovi proizvođači najavlju nove evente u 2012. godini. Zasada su planirana dva toura: Atlantski s regatama u južnoj Britaniji i zapadnoj Francuskoj te Srednje-europski s regatama u Sloveniji, Italiji i Austriji.

Spi Ouest, GPEN, Normandy i Državno prvenstvo Velike Britanije činit će osnovu Atlantskog toura. Iako je ruta od Srednje do Zapadne Europe zahtjevna, slovenske, hrvatske i austrijske posade već su se priključivale GPEN-u i Državnom prvenstvu Britanije u Playmouthu te je po njihovima riječima taj zahvat vrijedan svakog truda. S engleskim „Raid“ regatama na britanskoj obalu, Atlantski tour postaje zanimljiviji i potpuniji.

Jix&Seascape kup koji okuplja 29 posada ove godine mijenja ime u Monocup, a s ciljem okupljanja one design klasa iz regije pod jednom organizacijom i zajedničkomm filozofijom.

Ukupno osam regata (četiri vikenda) s Jix and J24 klasama bit će održane na slovenskoj obali u Portorožu i Izoli. Lipanjska regata također će se računati kao slovensko Seascape18 državno prvenstvo.

Za Seascapeove bit će tu još tri regate koje će se računati za ukupno bodovanje Monocupa, a održavat će se na jezerima Lago di Garda u travnju, Trauensee u svibnju i Velenju u rujnu.

Osim spomenutih vikend regata koje su dio Monocupa, također će se održati „Peter Kretschman memorijal“ u Veldenu, regata u Nežiderskom jezeru te regate po Slovačkoj.

Komentirati možete u temi.