Foto: Yacht Centar Baotić

 

Jedno od zanimljivijih plovila koje će na ovogodišnjem 17. Biograd Boat Showu doživjeti svoju hrvatsku premijeru svakako je Axopar 28 C, motorni brod iza kojega stoji renomirani finski proizvođač premium motornih plovila, Axopar. Proizveden 2014. godine, Axopar 28 C odmah je svojim retro-futurističkim dizajnom izazvao zanimanje ljubitelja motornjaka gdje god se pojavio. Izvedba s kabinom, čak i kao osnovni model, vlasniku pruža mnogo zabave i ugodnosti u vožnji, a svojim voznim karakteristikama, s motorom Mercury 300 XL Verado, koji je sastavni dio opreme premijernog modela, pruža izvanredni užitak čak i najzahtjevnijim nautičarima.

 

 

Osnovni model moguće je nadopuniti raznom dodatnom opremom ili pak predloženim paketima (Premium paket, Flexiteek 2G, Verzija R, ...). Jedna od osnovnim prednosti Axopara je i posebno dizajniran trup broda koji pruža odličnu upravljivost prilikom brzih vožnji po nemirnim vodama, ali i prihvatljiva cijena zbog koje će zasigurno biti zanimljiv domaćim kupcima. Vanbrodski motor  Mercury 300 XL Verado odlikuje relativno prihvatljiva potrošnja od 1,45 litara po prijeđenoj milji uz putnu brzinu od 28,5 kts, te maksimalna brzina od 46 kts.

 

Axopar 28 C će na 17. BBS-u, koji se održava od 22. do 25. listopada u Marini Kornati u Biogradu, predstaviti ovlašteni zastupnik Axopara za Hrvatsku, Yacht Centar Baotić, a zainteresirani će posjetitelji moći dogovoriti i test vožnju.  

 

Nautica Portal

 

Tehničke specifikacije:

 

 

Ukupna dužina 8,60 m
Ukupna dužina sa platformom za kupanje 8,99 m
Širina 2,85 m
Visina (od površine vode do krova) 2,75 m
Gaz 0,75 m
Masa (bez motora) 1.790 kg
Broj putnika 8 osoba
Vez 2 osobe
Spremnik goriva 260 l
Materijal GRP
Klasifikacija C- Costal
Maksimalna brzina 36-46 kts
Vanjski motori 1450 – 300 hp
Dizajn trupa Twin stepped 22 stupnja V „Sharp entry hull“