Johniee Finta Yachting, hrvatski brand koji se bavi izradom skupocjenih brodova, uspješno je završio s proizvodnjom svog prvog primjerka. Riječ je o modelu JF 9.99 koji nakon više od godinu dana testiranja svog prototipa službeno kreće u prodaju.

Riječ je o luksuznoj ultrabrzoj jahti dužine 9.99 metara namijenjenoj za dnevne izlete koja je u potpunosti izrađena od aluminija te je pogone dva VN-ova motora ukupne jačine 700 konjskih snaga koji u kombinaciji sa Rolls Royce jet pogonom osiguravaju maksimalnu brzinu od 48 čvorova.

Početna cijena ovog primjerka iznosi oko 400.000 eura, no obzirom na mogućnost izbora dodatne opreme ona može dosegnuti i vrtoglavih 700.000 eura. Kako se jahta izrađuje isključivo po narudžbi, svaki kupac ima mogućnost izbora između 48 različitih boja vanjštine te više od 30 različitih materijala i boja unutrašnjosti.

Johniee Finta Yachting namjerava okupiti male hrvatske brodograditelje koji u današnjoj situaciji financijske krize i recesije vrlo loše posluju, nudeći im mogućnost da svaki od njih izrađuje onaj dio broda za koji je najviše specijaliziran. “Našom sinergijom došli smo do zajedničkog cilja i stvorili jedan visokokvalitetni luksuzni izvozni proizvod namjenjen inozemnim milijunašima, dok u Hrvatskoj ima samo nekolicina onih koji će si ga moći priuštiti s obzirom na vrlo visoku cijenu” rekao je Filip Kustec, pokretač projekta i vlasnik branda Johniee Finta Yachting.

JF Yachting