images Jedan od brodova koji je na nedavno završenom Biograd Boat Showu privukao nemalu pažnju posjetitelja i ljubitelja mortornih brodova svakako je Elan Power 30, najnoviji model iz proizvodnog programa obrovačke tvornice „Elan motorni brodovi“ (Elan Motor Yachts).

A da je doista riječ o jedinstvenom plovilu koje se svojim vizualnim dizajnom, opremljenošću, tehničkim karakteristikama i maritimnim sposobnostima odmah u startu izdvojilo od sličnih konkurentskih modela svjedoči i činjenica da je Elan Power 30 dobio odlične komentare i ocjene iskusnih nautičara i na nautičkom sajmu u Oslu u rujnu, gdje je bio premijerno predstavljen, a kratko nakon toga i u Münsteru, gdje je također izazvao veliki interes posjetitelja. A najveće priznanje za novi model Elanu je stiglo u trenutku kada je brod nominiran za „European Powerboat of the Year 2014.“, odnosno priznanje za europski brod godine u svojoj klasi, kojega će iduće godine birati sedam najuglednijih nautičkih časopisa u Europi.

I sve što je do sada napisano o Elanu Power 30 moglo bi se svrstati u one dobro poznate „deja vu“ karakteristike plovila da ovaj brod ne obilježava ono „nešto“, drugačije od priča o sličnim motornjacima kakvih je nebrojeno mnogo u svijetu. Jer Elan Power 30 svojevrsni je „feniks“, ljepotan koji se – bez pretjerivanja - izdigao iz pepela obrovačkog tvorničkog pogona koji je samo do prije nekoliko mjeseci bio doslovno na koljenima. Naime, poznata slovenska tvornica Elan je pogon u Obrovcu, kao i licencu za proizvodnju motornih brodova, 2010. godine prodala tvrtki „Beta Yachting“ iz Sukošana, iza koje stoji Matjaž Avšič. Iako je nakon preuzimanja novi vlasnik imao velike planove, svjetska ekonomska kriza i pad prodaje učinili su svoje, te je obrovački pogon zapao u teškoće. Višemjesečna neisplata plaća, nakon koje su radnici pokrenuli sudske zahtjeve za naplatu dugovanja, tvornicu je gotovo bacila na koljena i dovela na rub stečaja, no u posljednji se trenutak dogodio obrat. Prije konačne sudske presude „Elan“ je isplatio plaće, proizvodnja je ponovno pokrenuta, a tvrtka je krenula u osvajanje svijeta novim modelom Elan Power 30.

Posebno dizajniran trup Elana Power 30, na kojem se radilo pune tri godine i iza kojega stoji ime dizajnera Tonyja Castra, te kvalitetni materijali izrade, uspjeli su iz plovila izvući maksimum maritimnih sposobnosti a da istovremeno zahtjevne vlasnike nisu zakinuli u maksimalno udobnom unutrašnjem prostoru. Uz već klasičnu palubnu i krmenu opremu, u koju između ostaloga spadaju i preklopne ljestve za lakši izlazak iz mora, među standardnom opremom svakog Elana Power 30 je i električno sidreno vitlo zajedno sa sidrom i 30 metara 8-milimetarskog lanca, dva servisna akumulatora kapaciteta 180 Ah i dva startna akumulatora od 120 Ah, kompletna upravljačka konzola sa instrumentima motora, te dvije električne kaljužne pumpe i jedna ručna u pričuvi. Pogonski motori nisu sastavni dio standardne opreme i odabiru se zasebno, a budući vlasnik može birati između nekoliko opcija dvostrukih Volvo dizel ili benzinskih motora snage od 200 do 400 KS. Testni model Elana Power 30, isproban krajem kolovoza, bio je opremljen dvostrukim Volvo D3 motorima snage 220 KS i sa tim je pogonom postigao maksimalnu brzinu od 37 čvorova.

Prostran kormilarski prostor, navigacijski pult i upravljačka konzola smješteni u desnom dijelu kormilarske kabine, uz zanimljivo riješen smještaj navigacijskih karata koje su skiperu u svakom trenutku pri ruci dodatne su prednosti Elana Power 30. Gotovo luksuzno opremljen prostor kokpita predviđen za ugodan boravak šest osoba, sa središnjim stolom i prostranim sjedalima, vrlo se brzo može pretvoriti u prostor za sunčanje, a kokpit je uz to opremljen i priručnom kuhinjom, uz mogućnost ugradnje hladnjaka i grila. Jednako je bogato opremljena i unutrašnjost broda, sa dvije prostrane kabine sa dvostrukim ležajevima, kvalitetno opremljenom kabinom za dnevni boravak sa kuhinjom (u standardnu opremu Elana Power 30 uključen je i hladnjak zapremine 45 l), te toaletnim prostorom u kojem su također kao standardna oprema i električni bojler s tušem te električni marinski WC.

Kažimo na kraju da će Elan Power 30, obzirom na sve što je do sada pokazao na nautičkim sajmovima, te na nemali interes koji je izazvao među ljubiteljima i dobrim poznavateljima motornih jahti sličnog tipa, u narednim mjesecima zasigurno naći značajan broj poklonika, ali i ponosnih vlasnika bez obzira radi li se o pojedincima ili pak čarter kompanijama, jer se lista narudžbi već počela puniti.

Nautica Portal

Fotografije: Elan motorni brodovi