images Jedan od zanimljivijih izložaka na upravo završenom Adriatic Boat Showu u Šibeniku višenajmjenska je pontonska brodica Sunchaser njemačke tvrtke Vieco GmbH, plovilo izuzetno prilagodljivih performansi i zamišljeno za širok spektar aktivnosti na moru.

Od mogućnosti prijevoza veće grupe osoba (ovisno o modelu i do 14 putnika) na kraćim relacijama, organiziranja ribičkih izleta, piknika i razgledavanja obale i otoka, preko obiteljskih jednodnevnih krstarenja, cjelodnevnog boravka na moru ili pak uživanja u druženju u noćnim partyjima u nekoj od uvala, ova brodica pomalo neobičnog izgleda, ali izuzetnih mogućnosti zasigurno će izazvati zanimanje gdje god se pojavi. Ono što posebno plijeni pažnju promatrača je izuzetan dizajn i udobnost unutrašnjosti, te sigurnost i stabilnost plovila.

Ovo potonje Sunchaser može zahvaliti posebno dizajniranom katamaranskom ili pak trimaranskom trupu na kojem počiva ponton, a zahvaljujući vrlo plitkom gazu brodicom je moguće doći do same plaže ili pak ući i u uvale u kojima je pristup klasičnim motornim brodovima ili jedrilicama nemoguć. Sigurnosti plovila doprinosi kvalitetna i čvrsta ograda, zbog čega je brodica pogodna za boravak obitelji sa malom djecom, te prostrana platforma na krmi i provi za lakši ulazak u plovilo. Sunchaser pogoni vanbrodski motor, a ovisno o njegovoj snazi maksimalna brzina brodice može se popeti i do 36 čvorova.

Brodica je načinjena od kvalitetnog aluminija i vrlo bogato opremljena u unutrašnjosti, a ovisno o veličini Sunchasera (u rasponu od 5,75 m do 7,90 m) u standardnu opremu, osim upravljačke konzole, sjedala i stolova, ulaze i bimini, rashladni prostor za spremanje ulova ribe, sklopiva kabina za presvlačenje, kemijski WC, niz praktičnih pretinaca za odlaganje stvari i ljestve za kupače. Uz standardnu, moguće je odabrati i dodatnu opremu poput hladnjaka za piće, CD/radio linije sa zvučnicima, atraktivnog noćnog vanjskog ili unutrašnjeg osvjetljenja, grijanja ili pak cerade za zaštitu od kiše i vjetra, koja zatvara cijeli prostor plovila.

Jednom riječju, mogućnosti korištenja ove zanimljive brodice neograničene su. Njezine performanse zaintrigirat će svakog promatrača, bilo da se radi o poduzetniku koji razmišlja o nabavci taksi plovila za prijevoz putnika na kraćim relacijama, obitelji koja želi uživati u boravku na moru, veselom društvu koje traži dobar provod u obilasku uvala i popularnih kafića, ili pak o vlasniku manjeg hotela ili apartmana koji svojim gostima želi priuštiti nezaboravne doživljaje poput kupanja na zanimljivim mjestima, obilaska kulturnih znamenitosti, ribolova i piknika. I to po vrlo prihvatljivim cijenama, jer se početni modeli Sunchasera uz standardnu opremu mogu nabaviti već od 15.714,00 eura.

Nautica Portal

Foto: Vieco GmbH