images U vodstvu je i dalje GROUPAMA, ali čini se da se Telefonica, sjajnim prolazom kroz Solomonski arhipelag, vratila u igru.

Iako je Telefonica na trećem mjestu, i 140 milja udaljenija u odnosu na cilj na Novom Zelandu od vodeće Groupame, i posada Groupame i posada Telefonice znaju da još ništa nije odlučeno, samo 1500 milja do cilja, jer pred njima je vrlo nedefinirana sinoptička situacija koja se vrlo brzo mijenja. Ta nestabilnost daje dobre izglede visokomotiviranoj posadi u ukupnom poretku vodeće Telefonice, jer od početka ove etape bili su među posljednjima, a sada su u prilici ugroziti vodeće. Nevjerojatno, jer proći posred tog solomonskog garhipelaga nije izgledalo kao neko logično riješenje. Ali, i Damian Foxall, jedan od kormilara na Groupami kaže da je to Telefonica sjajno izvela i da su ponovno u igri.

Jasno, osim zaostatka u odnosu na cilj uspoređujući njihove trenutne pozicje s idalnim kursom, flota je znatno raširena i u smjeru istok - zapad. Telefonica je gotovo 200 milja zapadnije od Groupame.

Od otoka na redu je Nova Kaledonija. Nju će, kako izgleda, svi zaobići ostavljajući je "to port". Brzine su znatno manje, oko 10 čvorova...

Komentirati možete u temi.