Foto: WAVE Sailing Center

 

Bio je to iznimno uzbudljiv vikend u šibenskoj luci. WSC Match Race regata, koja se protekloga vikenda jedrila u Šibeniku, održana je između vremenskih krajnosti, između bonace i olujnog juga. Nakon dva dana dramatičnih dvoboja pobjednici su poznati: posada Tonka Rameše zauzela je prvo mjesto, a ujedno su se okitili i zlatnom medaljom državnih prvaka.

 

Finalna regata održana je, dakle, od 4. do 6. studenog u Šibeniku, što je bio vrhunac WSC Match Race regata koje su se ove jedriličarske sezone događale pred šibenskom rivom. Sedam posada isplovilo je na trening u petak podno šibenske Katedrale po bonaci, no sutradan, u subotu, dočekala ih je kiša i jako jugo. Unatoč gotovo nemogućim uvjetima, nakon jutarnjeg sastanka skipera, startalo se prema rasporedu, u 10 sati, a održani su gotovo svi planirani dvoboji. Drugog natjecateljskog dana, u nedjelju, pokušalo se izaći na regatno polje, no teški vremenski uvjeti ipak su primorali posade da se vrate na vez.

 

Konačni redoslijed:

1.  Tonko Rameša

2.  Teo Piasevoli

3.  Pavle Kostov

4.  Hrvoje Petrović

5.  Ivan Zelenčić

6.  Ante Kovačević

7.  Bojan Rajan

 

Finalnu WSC Match Race regatu organizirao je Wave Sailing Center, koji već najavljuje i novu regatu, Fleet race, koja će biti održana tijekom prosinca u Šibeniku, a uskoro će biti objavljen i kompletan kalendar regata za predstojeću 2017. jedriličarsku sezonu.

 

WAVE Sailing Center