Foto: hrsport.net

 

Naslovi prvaka Hrvatske odlaze posadama Mate Arapova i Branka Iljadice Rape, a potonji je uzeo i naslov pobjednika sezone u ORC Kupu Hrvatske. Tako je odlučeno na ORC Prvenstvu Hrvatske koje se od petka do nedjelje jedrilo u Puli.

 

Na ORC Prvenstvu Hrvatske u Puli posada jedrilice Nube predvođena Matom Arapovim za kormilom i Dariom Klibom kao taktičarem osvojila je naslov ORC prvaka Hrvatske u skupini velikih brodova. Srebrnu medalju uzela je ekipa Karla Kureta na jedrilici All 4 One, bronca je pripala posadi Darka Hajdinjaka na Johnatanu III. U skupini malih brodova gdje su nastupile samo tri posade prema pravilniku dodijeljno je samo zlato, ponovno je pripalo posadi Branka Iljadice Rape na Anđeli X.

 

Vrijeme zaista nije mazilo 100-tinjak jedriličara i jedriličarki koji su ove godine nastupili na ORC PH. Tri dana kiše, promijenjivog vjetra, puno vala, no srećom nije bilo hladno, međutim kisnulo se pošteno. U petak je flota nakratko isplovila, more je bilo vrlo uzbukano, ali vjetra uopće nije bilo. U subotu su održana tri plova po 14 do 20 čvorova juga, u nedjelju jedan po oko 12 čvorova. Posade koje su uzele medalje jedrile su vrlo uvjerljivo, a svi plovovi su prošli u znaku velike bitke između dvije vodeće posade za prvo mjesto, dok je ekipa Jonathana III odjedrila savršeno zadnji plov prvenstva i uzela pobjedu u tom plovu, što im je donijelo i brončanu medalju.

 

Prvenstvo Hrvatske je bilo zadnja regata koja se bodovala za ORC Kup Hrvatske. Naslov pobjednika sezone ponovno je uzela posada Anđele X, drugo mjesto pripalo je posadi Krešimira Đakulovića na Mareusu II, a treće ekipi Roberta Sandalića na Gringu 2.Na izbornoj skupštini Udruge ORC jedriličara novi mandat kao predsjedniku povjeren je Ivi Drinkoviću, te je između ostalog i utvrđen raspored regata za iduću godinu. ORC Kup Hrvatske 2015. starta s Uskršnjom regatom, slijedi Grand Prix Slovakia na Zlarinu, potom Zadarski kup. Nakon ljetne stanke sezona će se nastaviti u Šibeniku, predzadnja etapa bit će Split, a zadnja Biograd kojem je Udruga dala podršku za kandidaturu za domaćina ORC Prvenstva Hrvatske.

 

057 info