Foto: JK Kvarner

 

Od subote 11. do nedjelje 12. listopada, u Fažani je održano Otvoreno prvenstvo Istarske županije za klasu Laser 4.7 i Laser Radial u suorganizaciji Jedriličarskog saveza Istarske županije i domaćeg JK Brioni. Na regatu su se odazvali svi istarski klubovi te JK Vihor iz Baške. Za Jedriličarski klub Kvarner u klasi Laser 4.7 jedrili su Antonio Milevoj i Leon Kalac. U dva dana u fažanskom kanalu odjedreno je po pet plova za svaku klasu.

 

Antonio Milevoj osvojio je prvo mjesto u konkurenciji jedriličara Istarske županije odličnim jedrenjem kroz svih pet plova. U cilj je ulazio na 3., 6., 2., 3. i 1. mjestu te je nakon odbačenog najlošijeg plova zasluženo osvojio prvo mjesto sa ukupnih 9 bodova, tek jedan bod manje od prvoplasiranog Ivana Vlahinića iz Baške. Drugo mjesto u konkurenciji jedriličara Istarske županije osvojio je Sven Stevanović (JK Maestral) a treće mjesto Matej Rapić (JK Horizont).


U klasi Laser Radial najbolja je bila Rene Starić (JK Maestral) ispred Damira Krajinovića (JK Vega) i Cedrica Krajinovića (JK Vega).

 

JK Kvarner