Foto: JK Kvarner

 

Od subote 20. do nedjelje 21. rujna Jedriličarski klub “Kvarner” Rabac bio je domaćin još jednog izdanja Rabačke regate za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Na regatu se odazvalo 106 jedriličarki i jedriličara iz 20 klubova Hrvatske, Slovenije i Italije. U klasi Optimist prijavljena su 82 jedriličara, u Laseru 4.7 jedrilo je 16 natjecatelja i u Laser Radialu 8 natjecatelja. 


I prvog i drugog dana organizatoru i floti vremenski uvjeti nisu išli na ruku kao i prijašnih godina. U subotu je unatoč obilnoj kiši u prvom dijelu dana i prognozi za ostatak dana uspješno odrađen po jedan plov za svaku klasu. Laseri su startali i drugi plov koji je kasnije prekinut zbog nedostatka vjetra. Prvi plov je startao oko 16 sati po burinu jačine tek oko 5 čvorova. Drugog dana Rabačke regate regatni odbor je prema programu pozvao flotu na more međutim vjetra nije bilo dovoljno za postaviti regatno polje, te su važeći proglašeni rezultati od prvog dana.


Prvo mjesto Rabačke regate 2014. u klasi Laser Radial osvojio je Damir Krajinović (JK Vega) ispred Joška Galovića (JK Opatija) na drugom mjestu i Matea Pavinčića (JK Opatija) na trećem mjestu. U konkurenciji djevojaka prvo mjesto osvojila je Inga Kos (JK Kvarner). U klasi Laser 4.7 prvo mjesto pripalo je Mateju Rapiću (JK Horizont) ispred Ive Vlahinić (JK Vihor) na drugom mjestu i Marka Žužića (JK Vihor) na trećem mjestu. U klasi Optimist, u ukupnom poretku i konkurenciji do 12 godina bio je isti poredak, najbolji je bio Martin Fras (JK Izola), drugo mjesto osvojio je Mistral Matulja (JK Istra) i treće mjesto Daniel Cante (JK Izola). U konkurenciji djevojčica najbolja je bila Iris Matulja (JK Istra), Sara Muješić (JK Vega) osvojila je drugo mjesto i Tea Peteh (JK Maestral) treće mjesto. U konkurenciji djevojčica do 12 godina poredak je bio slijedeći: Tea Peteh (JK Maestral), Caterina Sedmak (YC Čupa), Roberta Sršen (JK Vega).

 

JK Kvarner