Sponzorirani članak

Foto: Memula

 

Korčulanski arhipelag, kojeg gosti rado posjećuju kako bi se domogli skrovitih plaza te pogledali manje tipične znamenitosti, odnedavna povezuje nova brodska linija tvrtke MemulaTaxi Catamaran (Taxi Cat), u izvedbi biogradskog brodogradilišta Agena Marin.

 

Spajajući otočiće Badija, Vrnik, Stupe i Lumbarda s gradom Korčulom i Orebićem, Taxi Cat Korčula ponudio je novu vrstu prijevoza za turiste i lokalno stanovništvo po principu “hop-on, hop-off”. Drugim riječima, uz uobičajene jednosmjerne i povratne vožnje, putnici mogu kupiti i jednodnevne karte, koje omogućuju neograničene vožnje na ovoj cirkularnoj relaciji, gdje se po želji i potrebi može sići ili ući na bilo kojem od brodskih stajališta.

 

Tako turisti u jednom danu mogu obići samostan na Badiji, nekadašnji kamenolom na Vrniku, vinograde i plaže “kao s razglednice” na Lumbardi te mondeno okupljalište Moro Beach na otočiću Stupe. “Imamo ustaljen vozni red koji je točan u minutu i vozi kao autobus. S obzirom na ograničena parking mjesta te ostale probleme komunikacije turista u sezoni Taxi Cat pruža dodatnu mogućnost kretanja ovim arhipelagom, a sam brod je izrazito siguran i ugodan za plovidbu” kazao je direktor Memule Norbert Žaknić.

 

Odgovarajući na rastuće potrebe turističkih mjesta, Agena Marin je dizajnirala brodicu prilagođenu prijevozu putnika na kraćim linijama. Maksimalnu sigurnost i udobnost omogućuje joj specifični dizajn trupa i kompozitna konstrukcija, koja s lakoćom prolazi kroz nemirno more i ne udara u valove. Katamaran s ovakvim karakteristikama u 10-metarskoj dužini donedavno je bio nepoznat na Jadranu. Dok putnicima i posada osigurava neusporedivo udobniju vožnju u odnosu na slične brodice iz ove kategorije, vlasnicima donosi značajnu uštedu goriva. Također, u prednjem dijelu Taxi Cata se nalazi pokretna pasarela koja omogućava da se putnici iskrcavaju na najrazličitim mjestima: od gradske rive do niskog plutajućeg pontona ili pak izravno na pješčanoj plaži.

 

Korčulanska Memula je inače poznata po polu-podmornicama semiSUBMARINE, također iz inovativne radionice Agene Marin, a Taxi Cat joj je treće plovilo s “biogradskim potpisom”. Agena Marin planira s projektom Taxi Catamaran ponoviti uspješnu priču koju je pokrenula s polu-podmornicama, a koja do sad broji preko 40 ovakvih plovila u Hrvatskoj i inozemstvu te zapošljava preko 150 djelatnika.

 

Memula