Orkanskom jugu usprokos, u lučici hotela Le Meridien Lav u Podstrani kod Splita u četvrtak su svečano otvoreni 9. Dani hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija. Na sajmu će se do 30. travnja predstaviti 30-tak brodograditelja s više desetaka plovila domaće proizvodnje, od kojih se većina može testirati na moru. 

 

Upravo orkansko jugo bilo je najboljom kulisom za pokaznu vježbu spašavanja na moru koju su na otvaranju sajma izveli članovi Hrvatske gorske službe spašavanja. Na taj način organizatori Dana hrvatske male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija još jednom su željeli ukazati na značaj rada pripradnika Gorske službe spašavanja  u zemlji koja svoj razvoj temelji na pomorstvu i turizmu.

 

Ove godine sajmište Dana hrvatske male brodogradnje u lučici pred hotelom u Podstrani proteže se na 600 metara. Osim domaćih plovila namijenjenih sportu, turizmu i gospodarstvu, i ove je godine već tradicionalno dobra ponuda nautičke, ribolovne, ronilačke te sve ostale opreme za more, ribolov i sportove na vodi. Odaziv izlagača je izvrstan.

 

Uz deveti sajam hrvatske male brodogradnje treću godinu za redom održava se i Sajam turističkih atrakcija. Tu su eco-elektro vozila, dječja igrališta na suhom i moru, oprema za kayaking, trekking, biciklizam, kite-surfing. Dane hrvatske male brodogradnje, od njihova nastanka, svesrdno podupiru Splitsko-dalmatinska županija i Općina Podstrana te općinski ured Turističke zajednice.

 

Dalmacija News