Foto: Nautica Portal

 

Ovogodišnje, 26. izdanje Nautike bilo je najveće u posljednjih sedam godina sa više od 330 izlagača iz 31 zemlje uz prezentaciju nautičkih trendova i ponudu više od 120 plovila u šest paviljona. Još jedan rekord ostvaren na sajmu je i predstavljanje najvećeg broda koji je do sada „uplovio“ u paviljone Zagrebačkog velesajma. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea 56 duljine 17 metara, a posebno raduje činjenica da je riječ o hrvatskom proizvodu.

 

Prema svim ključnim pokazateljima Nautika 2017 premašila je prošlogodišnje izdanje, ove je godine izložbena površina bila za 30 posto veća od prošlogodišnje,plovila su bila izložena u šest hala, a na sajmu je izlagalo 15 posto više izlagača nego godinu ranije. Organizator, Zagrebački velesajam, navodi da je u pet dana održavanja sajam posjetilo 27.402 posjetitelja. „Rezultati su omjer uloženog truda u postizanje poslovne profiliranosti i pozicioniranje sajma kao središnjeg mjesta nautičke branše u Hrvatskoj koje izlagači i posjetitelji prepoznaju i vrednuju kao mjesto hrvatske poslovne izvrsnosti“ navode u Zagrebačkom velesajmu.

 

Zagrebački sajam nautike i ove je godine posjetiteljima pripremio bogatu prateću ponudu. Od popratnih događanja izdvajamo ronilački projekt Pogled u plavo, koji je već dugi niz godina dio sajma Nautika. U paviljonu 7a tvrtka Nemo-Adria osmislila je zanimljiv program cjelokupne ronilačke ponude Hrvatske. Kroz cijelo vrijeme trajanja sajma predstavila se kompletna ronilačka služba Hrvatske kroz službe koje u svom sastavu imaju ronioce: turističko ronjenje kroz ronilačke centre na Jadranu, klupsko ronjenje (rekreativno) kroz ronilačke klubove, apnea ronjenje (ronjenje na dah), a za posjetitelje je već tradicionalno organizirana nagradna igra sa bogatim fondom nagrada.

 

ZV / Nautica Portal