Foto: UK Sailmakers Croatia

 

Baš onako kako spretni samograditelji izgrade vlastiti brod, moguće je – i financijski isplativo! – iskrojiti i sašiti jedra „iz samogradnje“. Jedra u „kitu“, koja je već neko vrijeme moguće nabaviti u SAD, a odnedavno i u nas, namjenjena su samograditeljima ili onima koji se žele okušati u samogradnji. Ideja i principi tako izrađenih jedara su slični kao kod kita za samogradnju broda od šperploče, objašnjava nam jedrar Davorin Righi iz Splita, koji od ove godine u svojoj ponudi ima i jedra u kitu.

 

„I sam sam svoje prvo jedro izradio kod kuće, na kućnoj mašini, i sam sam skrojio platno“ objašnjava Righi, a kako nam se ova ponuda učinila iznimno zanimljivom porazgovarali smo s njim kako bismo dobili što više informacija o vlastitoj izgradnji jedara. I evo što smo saznali.

 

Jedro.kit.2Samogradnja jedara je najprikladnija za brodove do osam metara dužine, a cijena kita, odnosno kompleta za izradu jedra u vlastitom aranžmanu može varirati obzirom na tip jedra i opremljenost kita, no općenito govoreći za dakronska jedra cijena po metru kvadratnom kreće se između 20 eura za genove i 30 eura za glavna jedra (bez obračunatog PDV-a). Obzirom na takve cijene, ušteda u odnosu na klasičnu kupnju gotovog jedra kod jedrara je oko 40 posto.

 

Ukoliko se vlasnik broda odluči za izradu jedara u kitu, naručitelj jedraru treba poslati dimenzije jedra, vrstu i namjenu za koju će biti korištena. Jedrar potom projektira jedro i ploterom iscrta sve dijelove i detalje na platno. Samograditelj dobije nacrt, upute za spajanje, sve dijelove, iskrojene panele (krojke), te pojačanja, odnosno rogljeve. Dijelovi se prvo lijepe obostrano ljepljivom trakom koja se dobije u kitu, što olakšava prošivanje, nakon čega se radi finalizacija jedra.

 

U kitu za jedra iz samogradnje naručitelj, uz iskrojene dijelove samog jedra, dobije konac i sav potrebni materijal (trake, pojačanja, lamele, ljepila,...). Većinu iskrojenih dijelova moguće je spojiti na klasičnoj kućnoj šivaćoj mašini, koja bez većih problema može prošiti 4 do 5 slojeva dakrona. Potrebno je koristiti kvalitetan konac (koji dolazi u kitu) i iglu veličine 110. Problemi se, objašnjava Righi, mogu pojaviti na rogljevima, odnosno pojačanjima koji se sastoje od više slojeva materijala, nekada i do 6 ili 7 slojeva. Na tim dijelovima šivanje valja obaviti ručno, ili pak potražiti radionicu koja raspolaže industrijskom mašinom (krojačke radnje, postolari,...). No ako je naručitelju problem pronaći takvu mašinu, moguće je sa jedrarom dogovoriti isporuku kita sa izrađenim rogljevima i hvatištima.

 

Ono što jedriličare, posebno amatere-natjecatelje, posebno zanima odnosi se na čvrstoću jedra. Je li, dakle, ovako šivano jedro "u kućnoj radinosti" dovoljno čvrsto i mogu li šavovi izdržati jake sile vjetrova? „Svakako, takva jedra mogu izdržati jake vjetrove jer je njihova izdržljivost određena više materijalima koji se koriste a manje kvalitetom šava ili vrstom mašine kojom su sašiveni“ objašnjava Righi i dodaje kako se isti odgovor odnosi i na regatna jedra od zahtjevnijih materijala. Za regatna jedra se koriste laminirani materijali za mylar filmom koji se mogu lijepiti bez prošivanja. Valja pritom voditi računa o činjenici da su kitovi za regatna jedra u startu skuplji, ali je u konačnici i ušteda veća.

 

Ukoliko vas zanima ovakav način izrade jedara, sve upite možete poslati na mail: 

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.    

 

Davorin Righi

UK Sailmakers Croatia

Lučica 4

Split

 

Jedro.kit.5