Škola jedrenja za neznalice > Čitanje nautičkih karata

Sight Reduction Tables

<< < (2/2)

Damir s:
Kako se ja spremam za dolje za svaki slucaj ako grom zdimi sve ipak mi ostaje nesto sa cim mogu odrediti poziciju. Kako je danas sve povezano u zajednicku cjelinu ako ostanes bez jednoga ostajes bez svega. Busola sekstant i sat mora biti na brodu.

dmeter:

--- Quote from: Damir s on May 15, 2016, 10:06:47 AM ---Kako se ja spremam za dolje za svaki slucaj ako grom zdimi sve ipak mi ostaje nesto sa cim mogu odrediti poziciju. Kako je danas sve povezano u zajednicku cjelinu ako ostanes bez jednoga ostajes bez svega. Busola sekstant i sat mora biti na brodu.

--- End quote ---
Grom ti ne može udariti u GPS i glonass satelite,ipak su to vojni objekti.ne može im ni solarna baklja apsolutno ništa.
A šta se tiče broda meni osobno je grom udarija samo jednom u brod dalmatinka a ja bija u na palubi.apsolutno štete nije bilo osim šta me je sam udar zraka malo ošamutija.
http://www.kp44.org/LightningProtection.php  jedrilica ima bolju zaštitu od motornjaka.(kolumba je lipe mase i površine)
Može platiti samo VHF radio ako je uključen za vrijeme grmljavine. ručni GPS može platiti samo ako ga koristite za vrijeme grmljavine a grom udari 200-1000 metara od vas na otvorenom.
tribalo bi isključiti i + napajanje na motor

dmeter:

ja upravo kupija 700 kn
http://nautic-shop.cvs.hr/item_details.php?id=2004

uzmete 4-6 baterija AA 2700-2850 (od foto aparata) ili još bolje ove
https://www.conrad.hr/?websale8=conrad-hr&ref=Nabava&subref=article/1296254&pi=1296254
učitavanje satelita 10-20 sekundi. znaći ove od AA 2700 baterije bi bile dosta za 2 dana neprekidnog rada. ili barem 30-40 dana 2-3 puta dnevno učitati poziciju. za prelazak oceana.
iako za prelazak atlanskog oceana je dosta dnevno učitati poziciju,par puta više ako se koristi južna ruta da se ne upadne u tišinu.nema tamo ja želim točno tu tamo jedriš di ti je najpovoljniji vjetar= brzina.korigiranje radiš 200-300 nm prije dolaska na željenu poziciju.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version