Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Author Topic: PETICIJA ZA POVEĆANJE SIGURNOSTI PLOVIDBE NA MORU  (Read 17080 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline estan

  • Admiral
  • *********
  • Posts: 3465
  • Gender: Male
Re: PETICIJA ZA POVEĆANJE SIGURNOSTI PLOVIDBE NA MORU
« Reply #20 on: October 08, 2016, 08:57:10 PM »
Dmeter, mislim da bi trebao posjetiti očnog ljekara. Ja isto ne vidim najbolje, ali zato stalno nosim očale, a ni bespotrebno valjanje i padanje stvari po brodu baš ne volim. Ja sam puno plovio po srednjem i južnom Jadranu, dok sam živio u Splitu i stalno sam doživljavao bliske susrete, a da ne govorim o divljancima koji sa 40 čv. prolaze uz samu puntu Šolte i sl. O Paklenom kanalu, ne treba niti govoriti. Tamo glisečine djeluju kao navođeni projektili. Koliko im se god nastojiš skloniti sa puta, eto ih za tobom.

Mnogo bolje stanje je uz južnu stranu Korčule. Tamo rijetko vidiš koju gliserčinu, a ono malo što ih ima uglavnom su kulturni. Također, Brač, os Bola do Sumartina, ili Hvar južna strana nakon Šćedra, tu također ima mira. Ali, gdje su glavne rute i turistička središta, tu je ludnica potpuna. Oko Mljeta sam također dosta ugodno plovio, oko Lastova kako kada, ali isto nema baš previše divlajka.

Zadarski akvatorij je ljeti živi užas, dok je u Šibenskom stanje ipak nešto bolje, što ne znači da ne možete naići na vrlo neugodnu situaciju.