Slane tehnike > Mornarske tehnike

Tečaj za skipere - kategorija C

(1/5) > >>

Mala od portala:
Pomorsko učiište AdriaLibar odnedavno nudi pohađanje tečaja za voditelja brodice kategorije C i u novootvorenoj poslovnici u Zagrebu.

Skiperi koji namjeravaju obavljati komercijalnu djelatnost u nautičkom turizmu - skiperiranje, moraju imati položen ispit za voditelja brodice kategorije C, a tečaj za voditelja brodice kategorije C  je obvezan dio obuke koji prethodi polaganju ispita. Tek po odslušanom tečaju i nakon uspješno položenog ispita steći ćete uvjerenje za voditelja brodice kategorije C koje vam omogućava upravljanje brodicama i jahtama do 30 BT (bruto tona) za osobne i komercijalne svrhe – što uključuje prijevoz putnika i tereta - u međunarodnoj plovidbi svim morima svijeta bez obzira na snagu porivnog uređaja.

Prvi u nizu tečajeva za osposobljavanje profesionalnih skipera u Zagrebu održat će se u vremenu od 31. ožujka do 4. travnja u prostoru Učilišta AdriaLibar, Metalčeva 15, a polaznici tečaja naučit će osnove pomorske navigacije, manevriranja brodicom i izbjegavanja sudara na moru, savladat će najvažnije pomorske vještine, pomorske propise, pravila sigurnosti na moru i osnove pružanja prve pomoći, steći će najvažnija znanja s područja meteorologije, motoristike i zaštitnih mjera te temeljne vještine pomorske komunikacijske i radiotelefonske službe. Tečaj se sastoji od 25 sati teoretske nastave koja se provodi u Zagrebu te potom šest sati praktične nastave na brodu (Šibenik, Rijeka, Zadar), nakon čega polaznik polaže ispit za voditelja brodice kategorije C u nadležnoj lučkoj kapetaniji (ovisno o mjestu održavanja praktične nastave). Tečaj je odobren od strane Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Hrvatskog registra brodova (HRB).

Prilikom prijave na tečaj potrebni su vam, uz identifikacijsku ispravu, i jedna fotografija (3x3 cm) i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj osposobljenosti za upravljanje brodom. Cijena tečaja iznosi 2.250,00 kuna, a cijena ispita je 540,00 kuna. Sve dodatne informacije i odgovore na pitanja možete dobiti na adresi:

 

Metalčeva 15, Zagreb

Tel:  +385.1.389 9907

Fax:  +385.1.389 9970

Mail:  zagreb@adrialibar.com

 

Više o ostalim tečajevima za osposobljavanje za skipere i pomorska zanimanja možete naći na:

http://www.adrialibar.com/stranice/adria-libar-yacht-training-centre/9.html

hidrotherapy:
Dug je put od polaganja tecaja do uspjesnog skipera.
Osim tehnickog poznavanja sistema na brodu i umjeca upravljanja plovilom, jako je bitan karakter skipera.
Znam dosta jedrilicara koji su odlicni jedrilicari, ali im karakter nikako ne odgovara zvanju skipera.
Skiperaza nije samo voznja broda. Tu ima puno drugih stvari koje razlikuju uspjesnog skipera kojeg gosti vole i kojeg slijedece godine zovu da im bude skiper od skipera s kojim gosti ne zele provesti ni trenutka vise nakon povratka broda u bazu.
Skiper treba imati na umu da je on tu zbog gostiju, a nisu gosti tu zbog njega.
To je posao kojeg treba voljeti, a ne ga obavljati iskljucivo zbog novca i zarade.
Naravno da treba prvo poloziti tecaj za voditelja brodice C, ali treba biti jasno da to nije samo voznja brodom kao voznja linijskog autobusa. Skiper je na malom prostoru s 6-10 potpunih stranaca punih 7 dana i tu vrlo lako moze doci do lose atmosfere, a to nikako nije pozeljno jer su gosti iznajmili brod da se odmore i da im bude lijepo, a ne da lijece komplekse isfrustriranog skipera.
Naravno da ima svakakvih gostiju, ali skiper je taj koji mora pravilno izbalansirsti situaciju i potencijalnu katastrofu pretvoriti u ugodno proveden odmor. Ponekad bi i psihijatri imali dosta muke s pojedinim gostima, ali njih na brodu nema i sve je na skiperu.
Imao sam slucajeva gdje su se gosti medjusobno isposvadjali prvi dan prije isplovljavanja, ali sam uvijek uspjevao izgladiti  situaciju. Nekima treba lijepa rijec, nekima treba baciti stvar na salu, nekima objasniti da njihova zena nije to bas tako mislila. Ne kaze se dzabe: sto ljudi, sto cudi.

Mala od portala:

Apsolutno se slažem, Hidroterapy. Posao koji podrazumijeva komunikaciju s ljudima - i to posebno kad su svi oni "zarobljeni" na malom prostoru - najteži je posao i on uvijek traži strahovito puno osjećaja za mjeru i vječito balansiranje. Dio toga imaš (ili nemaš!) u sebi, a dio se nauči i stekne s vremenom. Taj fini osjećaj za ljude čini razliku između dobrog i lošeg skipera.

Ali opet, ništa bez onog početnog "papira" i dozvole za upravljanje brodicom kategorije C. Ona je početak bez kojega nema skiperaže. Zato je jako važno odabrati pravu školu koja daje dobru bazu i kvalitetno početno znanje. A dalje je na svakom skiperu da sam sebe "gradi" i nadograđuje.

Darky007:
jedno pitanje
koja je to veličina 30BT?
koliko je to velika brodica (jahta) ?
50 ft? primjer Lagoon 52
60 ft? primjer Salona 60
70 ft? primjer CNB 76

Naime, nigdje u u specifikacijama nitko ne navodi BT, postoji samo "Light displacement MSC (approx.)" ili "displacement " (znači težna broda uronjenog u vodu)
ali gornji podatak o BT nigdje nisam našao a bilo koji brod...
To je totalno zbunjujuče

Tihač:
1 BT je natkriveni volumen od 2.83 m3.

U Grčkim katalozima brodova za iznajmljivanje znaju navoditi tu vrijednost.
N.p.r. nađe se jedrilica od 50 stopa koja je ispod 30 BT (G.R.T.).

https://www.kekeris-yachts.com/en/chartering/our-fleet/CharterYachtPage/yacht3748
https://www.kekeris-yachts.com/en/chartering/our-fleet/CharterYachtPage/yacht3757
https://www.kekeris-yachts.com/en/chartering/our-fleet/SpecialOffersYachtPage/yacht3748

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version