Nautica portal > Okom kamere

DRON

(1/25) > >>

trifida1:
Lebdilica,jedva čujna, s kamerom koja snima;ovisno o cijeni,varira veličina,autonomija leta,kvalitet snimaka ili video uratka;
Sve više prisutna na regatama, sa snimanjem svega,i svakoga,kadgod (ovisno isključivo o operateru koji s njom daljinjski upravlja);
 UPIT:
          DOBRO ili NIJE?

 Osobno: Kada mi dođe na domet fjonde,skidam je bez pardona,uz sve dobre i plemenite ideje operatora,spram ,,super filmiću,,
              Nemam se namjeru maknuti od ,,špijanja,,...uz dobar balin,i smirenu ruku,utihnuti će voajer...  :hello2:  :icon_salut:

  Nekako mi ne ide to svekoliko zadiranje u intimu,slikanje iz zakutaka,a sada još i s neba...  :nono: O.K. netko to možda voli,ali...radijus od 50 m spram Trifide, je vrrlo rizično glede dronova... :angel9:  :sign16:

kmekme:
Pa iskreno mene više brine sigurnost jer nikad ne znaš kada će ti takvo nešto pasti na glavu i ubiti te.
Iako ne zvuči da postoje velike šanse za to mislim da će se takvo nešto dogoditi kad tad.
A što se privatnosti tiče mene ne brine previše sve dok ne ulazi u moje privatno vlasništvo. Znači ako će mi na moru doći dronom par metara od broda nek dođe, briga me. Isto tako može doći osobno i snimati kamerom ili gledati kanočalom.
Kažem jedino me brine sigurnost a to što bi me netko mogao snimiti me ne zanima, ionako danas svi imaju mobitele kojima mogu snimati u bilo kojem trenutku.

Strici:
Dal je dobro ili ne je prejednostavno pitanje.
Ja se odavno zanimam za te letjelice, dronove, ali ima i drugih naziva, i da sam u mogućnosti ja bih imao poneku.
A što se tiče privatnosti, toga danas više nema, jer ima toliko prefriganih načina nekoga "prosvijetliti" da si to većina ljudi ne može ni zamisliti. Tako ako vidiš da dron leti iznad tebe, onda znaš da te snima, ali ne mora ni snimati, jer je to samo jedna radnja koja se dronom može vršiti.
Nosili su oni drogu unutar zatvorskih zidova, nose čak i pice naručiteljima, ma da ja ne duljim, koga zanima, ima u svemoćnom internetu toliko da mjesecima možeš samo o dronovima baviti.
U domovinskom ratu, vjerojatno znate i sami su dronovi (jer dron je bespilotna letjelica, dakle i avion bez pilota) snimali neprijateljske položaje i bili od velike koristi, itd.
Mene je zanimao ovjes za videokameru koji oni za snimanje imaju, i to sam prije nekoliko godina namjeravao kupiti, ali je tada još bilo preskupo.
Ne slažem se da ga svako (zasad, ali će se mijenjati) smije imati i leti s njim. I jučer mi je iznad kuće preletio jedan.
Pribojavam se sudara s avionom, o čemu se pak jako diskutira.
Tako mene konkretno fascinira njegova tehnika i mogućnost primjene, ali sam protiv da se bez nadzora upotrebljava.
A upotrebljivi dronovi već koštaju kojih stotinjak Eurona. :icon_scratch:

Ovdje pozitivan primjer:  https://youtu.be/y-rEI4bezWc     dostava spasonosnog lijeka

A ovdje najobićnije opasno pres....... :angryfire:


jigaboo:
za one sto bi skidali dronove.....


http://www.dailymail.co.uk/news/article-3181965/Man-shot-drone-hovering-house-arrested-charged-criminal-mischief.html

pija mali:
 Ma nisam protiv tih helića super su, kad bi se koristili "normalno", ali ipak je bez veze da mi netko gleda u "pjat" i poslije to stavlja na društvene mreže. ima puno degutantnih snimaka a činjenica da tome kontrole nema. jedna je stvar kad ti netko gleda guzicu na barci s kanoćalom a drugo je kad to stavi u javnost. pa  :angryfire:i oni snimci poznatih prelaze granicu dobrog ukusa. Ali ne mogu nać snimak inovacije gdje dron u nevremenu nosi pet pojaseva za spašavanje i baca ih brodolomcima u more u sred nevere. Ukratko nije problem u dronu nego u osobi koja ga rabi , kultura.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version