To je Leisure 17, kimkiler. Legenda od brodice, englez, jer ja cijenim njihovo pomorstvo i brodove, a sva moja tri broda, jedrilice mislim, su engleske. Nakom par manjih kaića, kupio sam onaj crveni, i dovozio ga par godina iz Austrije na Jadran. Pa sam ga prodao i kupio Westerly. I to je legenda od broda. Neki ludi su išli njime na nordpol. Nije ni čudo, brod ima originalni Lojdov certifikat. Nakon20 godina sam ga prodao, a zbog toga jer sam zadnjih 5 godina plovio skoro uvjek sam sa njime, a marina je došla na 3000 Eura i kupio isti kakav je i crveni, ovaj bijeli. Sa takvim, još 1963 je jedan mislim norvežanin preplovio Atlantik. Iskreno da kažem i da sam u najboljim godinama, nebi to napravio ni za kakve šolde. Ne da se bojim, ali ja mislim drukčije. Meni je najljepše kad se motam oko otoka i blizu obale. Profesionalna deformacija, godinama sam mjerio more i pravio osnovice za pomorske karte.
Ako utipkaš nazive kako je pod slikama ( Leisure 17 KK Yacht) u Gugl ili jedna dobra stranica:
http://www.planet-kempchen.de/ , bit če podosta napisano, pogotovo u englesku Gugl. A ja ču s vremenom možda i dosaditi pišuči i o mojoj brodici.