Please login or register.

Login with username, password and session length


Grad:

Vijesti s portala

ACCUMEASURE: PROGRAM KOJI OTKRIVA SVE O STANJU JEDRA

AccuMeasure je program razvijen za analizu dubine i pozicija najveće dubine jedra, a možemo analizirati i druge podatke važne za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra

MLADEN ŠUTEJ: NA JEDRILICI SAM PROVEO 10 GODINA ŽIVOTA

Legenda hrvatskog jedrenja i čovjek koji je kao amater oplovio gotovo sva svjetska mora i oceane, upravo je izdao novu knjigu „Ocean i druge priče“ o svojim dogodovštinama na brojnim svjetskim putovanjima

Author Topic: Povjest i razvitak VANBRODSKIH MORORA  (Read 45182 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Strici

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 5813
 • Gender: Male
Re: Povjest i razvitak VANBRODSKIH MORORA
« Reply #130 on: March 19, 2019, 09:42:03 AM »
Pa dal si siguran da su ti radnici bili Englezi?  Nisu oni ništa bolji nego ostali zapadnjaci, jer svi rade kako dalje pišem:
Sve što je nezdravo, prljavo, teško, nedostojanstveno, drugo razredno itd, rade "gastarbajteri", odnosno kod njih i "živalj iz kolonija", a oni njih imaju i previše.
Pa zašto bi onda "fini Englezi" radili teške i nezdrave poslove kad za njih ima i "zdravijih" radnih mjesta? Tako oni i svi zapadnjaci.
A da takve radne snage ima vidimo, odnosno i ne ima primjećujem, jer ovi novonadolazeči baš i nemaju namjeru nešto ozbiljnije raditi. :icon_scratch:
Ali nisu ovi na zapadu sisali veslo; probrat će oni ako u "masi" bude poneki za upotrijebiti; ostali mogu napučivati (ali) ne kod njih slabonastanjene pokrajine.
Polako dolaze odavnoneplačeni računi na naplatu, ali plaćat će i "nedužni", koji pak toga skoro da i nisu svjesni. :confused1:
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš

Offline more

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 4142
Re: Povjest i razvitak VANBRODSKIH MORORA
« Reply #131 on: March 19, 2019, 11:02:08 AM »
Ali istovremeno i u njemačkoj tu istu tehnološku operaciju izvode "gastarbeiteri" ali daleko učinkovitije u svim pogledima. Evo još jedne nejasnoće: U Oxfordu,  gdje sam se zadržao malo duže, opazio sam dućane u boljem kvartu, iliti nekadašnje naše komisione radnje, koje nude u prvom redu izlizane tanjure, izlizane jedaće pribore i sve tako dalje, slično kao na našim buvljim pjacama. Jasno je da to ne kupuje kamarila, ali mora biti  dosta velika populacija "malih ljudi" kada se ono "smeće" (makar za nas) prodaje  na tako skupim prostorima.  Čudan neki standard.

Offline Strici

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 5813
 • Gender: Male
Re: Povjest i razvitak VANBRODSKIH MORORA
« Reply #132 on: March 19, 2019, 02:22:56 PM »
Gastarbajteri i gastarbajteri nemoraju biti jednaki.
Mi smo ipak malo bolji gastarbajteri :laughing7:
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš